Doktorlar Beşir'i ikinci kez ameliyata aldı ama ellerini kurtaramadı

Şırnak'ın İdil ilçesinde dün meydana gelen patlamada yaralanan Beşir İdem'in (7) dün gece yapılan ameliyatının ardından bugün tekrar ameliyata alındı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde dün meydana gelen patlamada yaralanan Beşir İdem'in (7) dün gece yapılan ameliyatının ardından bugün tekrar ameliyata alındı. Yaşı küçük olduğu için iki kez ameliyata alınan Beşir'in elleri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doktorlar Beşir'in parçalanmış göz ve bacağını kurtarmaya çalışıyor.

Şırnak'ın İdil ilçesinin Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezrasında meydana gelen patlamada yaralanan ve Cizre Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından askeri helikopter ile Diyarbakır'a sevk edilen Beşir İdem'in Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Dün gece bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra ameliyata alınan İdem'in parçalanmış ellerinin kurtarılması için doktorlar büyük çaba gösterdi. Beşir'in yaşının küçük olması ve tıbbi operasyona fazla dayanamaması nedeniyle dün gece yapılan ameliyatın benzeri bugün yapıldı. Ancak Beşir'in parçalanmış elleri kurtarılamadı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yaptığı açıklamada Beşir'in 6 saat süren bir cerrahi operasyon geçirdiğini belirterek, "Ellerini kurtarmak mümkün olmadı. Maalesef iki eli de bileğinden kesildi. Ellerini kaybeden küçük Beşir'in ciddi yaralanma meydana gelen bir gözü ve bacağını kurtarmaya çalışıyoruz. İki gözüne şarapnel parçaları isabet eden Beşir'in sağ gözündeki şarapnel parçalarını temizledik. Ortopedi, kalp damar, göz ve plastik cerrahi uzmanlarını da katılımı ile 6 saatlik bir operasyon geçirdi. Bacağını kurtarmaya çalışıyoruz. Bugün bacağından bir operasyon daha geçirecek. İyi beslendiği taktirde bacağını kurtaracağımızı ümit ediyoruz. Tüm çabamız bu yönde. Beşir İdem'in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.'' diye konuştu.

Şırnak'ın İdil ilçesinin Sulak köyüne bağlı Aslantepe mezrasında bir evin bahçesinde henüz nedeni belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiş, patlamada Nurcihan İdem (4) hayatını kaybetmiş, Beşir İdem ise yaralanmıştı.