Başbakan Erdoğan: Karikatüristlerin özgürlük sınırının ne olduğunu ben öğrenemedim (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karikatürist Salih Memecan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'dansöz' olarak çizmesini değerlendirdi.

Erdo

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karikatürist Salih Memecan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'dansöz' olarak çizmesini değerlendirdi.

Erdoğan, kendisinin, daha önce karikatüristler tarafından kedi ve köpeğe benzetildiğini hatırlatarak, "Çünkü karikatüristlerin özgürlük sınırının ne olduğunu ben öğrenemedim." dedi.

Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılmak için Seul'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, "Basın özgürlüğünün de bir sınırı olduğunu söylediniz. Salih Memecan, Sayın Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak çizdi. Sizce bu sınır çerçevesinde midir? Değerlendirebilir misiniz? şeklindeki soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Onu ben değerlendirmeyeceğim, onu karikatüristlere soracaksın. Tayyip Erdoğan'ı kediye benzettikleri zaman bir şey söylemediniz. Köpeğe benzettikleri zaman bir şey söylemediniz. Hepsini sevimli hayvan yaptınız. O zaman hep savunuyordunuz. Diyordunuz ki karikatüristler bunlar, yapar diyordunuz. Bilemiyorum. Bunu bizzat karikatüristlerin kendisine sorarsanız her halde çok daha isabetli olur. Çünkü karikatüristlerin özgürlük sınırının ne olduğunu ben öğrenemedim. Sizler bu dünyanın içerisindesiniz, sizler çok daha iyi bilirsiniz."