Diyanetçiler de Erbil'i eleştirdi: Çok ağır bir itham, hiçbir Alevi bunu kabul edemez

Aleviler'in ardından Diyanet camiası da Mehmet Ali Erbil'e tepki gösterdi. Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Ömer Lapçin, "Bu çok ağır bir itham. Hi

Aleviler'in ardından Diyanet camiası da Mehmet Ali Erbil'e tepki gösterdi. Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Ömer Lapçin, "Bu çok ağır bir itham. Hiçbir Alevi bunu kabul edemez." dedi. Türk Diyanet Vakıf Sen İzmir Şube Başkanı Hasan Biga da hiç kimsenin, televizyon programına dinî ve etnik konuları alet edemeyeceğini söyledi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Lapçin, Erbil'in televizyon programında söylediği "Mum söndü" sözünün çok ağır bir itham olduğu belirterek, "Erbil, hemen özür dilemeli. Televizyon kanalı yetkilileri de hemen gereğini yapmalı. Hiç kimse, kimsenin dinî inancıyla alay edemez." şeklinde konuştu. Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Biga da, "Bizim dinimizde, 'mum söndü' gibi şeyler zaten yok. Milleti bölmeye de kimsenin hakkı yok. Dinle, dinî konularla kimse alay edemez. Bilmeden dahi olsa böyle şeyler su götürmez. Biz huzur içinde, kardeşce yaşıyoruz. Bu gibi bölücü olaylara sağduyulu yaklaşılmalı." dedi.