Oğlunun vasiyetini tuttu, Kızılay'dan sonra ikinci kan başvuru adresi oldu

Sağlığında oğluna kan bulmakta zorlanan baba, çocuğunun ölümünden sonra gönüllü kan bağışçısı oldu. Sekiz yılda toplam 30 ünite kan bağışı yapan gönül

Sağlığında oğluna kan bulmakta zorlanan baba, çocuğunun ölümünden sonra gönüllü kan bağışçısı oldu. Sekiz yılda toplam 30 ünite kan bağışı yapan gönüllü Durmuş Karakoyun, mağdur olan hastalar için 300 kişilik gönüllü kan bağışçı listesi oluşturdu. Karakoyun, Antalya'da kan bulmak isteyen aileler için Kızılay'dan sonra ikinci başvuru adresi haline geldi.

Antalya'da 13 yıl önce lösemi teşhisi konulan ve hastanede uzun süre tedavi gördükten sonra yaşamını kaybeden Ali Karakoyun'un babası Durmuş Karakoyun, oğlunun vasiyetini yerine getirdi. 2002 yılında hayatını kaybeden Ali Karakoyun, ölmeden önce babasına kendisi için kan bulmakta zorluk çekildiği için kan bağışçısı olmasını vasiyet etmiş. Bunun üzerine Kızılay'a gönüllü kan bağışçısı olan Durmuş Karakoyun, 8 yılda toplam 30 ünite kan verdi. Karakoyun, sadece kendisi kan bağışlamakla yetinmeyip şehirde yaşayan 300 kişinin kan grubunun ve iletişim bilgilerinin bulunduğu liste hazırladı. Karakoyun, bugüne kadar bin kişiye kan buldu. Karakoyun, Kızılay tarafından da tüm aktivitelere katıldığı ve gönüllü çalıştığı için plaketle ödüllendirilmiş.

Oğlunun yaşadığı sıkıntıları anlatırken duygulanan acılı baba Karakoyun, "5 yıl oğlumun hastalığıyla mücadele ettik. Tek çare olarak bize ilik nakli olması söylendi. Diğer 4 çocuğumdan testler yapıldı fakat ilikler uymadı. Yurt dışından ilik naklinin bulunmasını beklerken oğlumu kaybettik. Oğlumun tedavisi sırasında kan bulmakta çok güçlükler çektim. Akrabalar ve tanıdıklar yetersiz kaldı. Trombosit bulunamadığı için bazen iki günde bir kendim veriyordum. Oğlum bir gün 'baba ne olacak bu kan sıkıntısı, bu konuyla ilgilenmeni istiyorum' dedi. Ben de o günden sonra kan bağışçısı oldum." şeklinde konuştu.

Kendisinin sanayide kaynak işi yaptığını ve sanayide çalışanların iletişim bilgilerini alarak 100 kişilik liste hazırladığını anlatan Durmuş Karakoyun, daha sonra listesini büyüttüğünü, şu anda 300 kişinin irtibat bilgilerinin elinde olduğunu söyledi. Durmuş, herkesi kan bağışında bulunmaya davet ederek, kimsenin kendi düştüğü duruma düşmesini istemediğini de ifade etti.

Antalya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Tolga Temel, Durmuş Karakoyun'un kişisel çabalarıyla örnek bir kan bağışçısı olduğunu aktardı. Durmuş'un sadece bağışçı değil aynı zamanda gönüllü olduğunu söyleyen Tolga Temel, "Yaptığımız her türlü organizasyonda bize destek verir. Artık o bizden birisi." dedi.