87. Cumhuriyet Bayramı Hindistan'da da coşku ile kutlandı

Yurdun dört bir yanında kutlanan Cumhuriyet Bayramı, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Türk büyükelçiliğinde de coşku ile kutlandı.

Bu y

Yurdun dört bir yanında kutlanan Cumhuriyet Bayramı, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Türk büyükelçiliğinde de coşku ile kutlandı.

Bu yıl 87.si kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Hindistan'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği rezidansındaki resepsiyona Büyükelçi Levent Bilman ve eşi Barbara Bilman ev sahipliği yaptı.

Resepsiyona Hindistan tarafından üst düzey misafirler ve Yeni Delhi'deki dış temsilciliklerin yanı sıra Hindistan'daki Türk vatandaşları da katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da Türk kültürü damgasını vurdu. Hacettepe Üniversitesinden gelen halk oyunları ekibi gösterileri ile misafirleri coştururken, oyunları ile büyük alkış aldı. Ekip bir hafta Yeni Delhi'de değişik kültür merkezleri ve üniversitelerde gösterilerde bulunacak.

Programda ayrıca Türk Hava Yolları tarafından misafirler arasında yapılan çekilişle 2 çifte Türkiye gidiş geliş bileti hediye edildi.

Resepsiyonun ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Büyükelçi Levent Bilman katılımdan ve tebriklerden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirirken, Türk kültürünün bütün dünyada olduğu gibi Hindistan'da da büyük ilgi çektiğini dile getirdi. Bilman, her sene olduğu gibi bu sene de bir kültürel faaliyetle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunu renklendirdiklerini ve çok olumlu tepkiler aldığını belirtti.