Manisaspor teknik direktörü Karaman: Kupada hedefimiz yok

Ziraat Türkiye Kupası Play Off karşılaşmasında Sivasspor'u eleyen Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, takım olarak kupada bir hedef koymadı

Ziraat Türkiye Kupası Play Off karşılaşmasında Sivasspor'u eleyen Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, takım olarak kupada bir hedef koymadıklarını açıkladı. Sivasspor'un teknik direktörlüğüne yeni gelen Rıza Çalımbay da, futbolcuları görmesi açısında iyi bir müsabaka olduğunu ve defansta çok basit hatalar yaptıklarını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası Play Off karşılaşmasında Sivasspor, bugün Manisaspor'u ağırladı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşma Manisaspor'un 2-1 ütstünlüğü ile sona erdi. Turu geçen takım Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, karşılaşma sonrası maçı değerlendirdi. "Tur atladık" diyerek söze başlayan Karaman, oyuna yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktıklarını söyledi. 6 futbolcusunu daha önceki maçlarda fazla oynatmadığını belirten Karaman, ilk 30 dakikada bunun eksiklerini hissettiklerini ifade etti.

Sivasspor'un da iyi bir takım olduğunu belirten Karaman, kupa maçlarında hedefi olmayan Anadolu takımları için bu maçların artı bir engel olduğunu kaydetti. Karaman, "Hem küme düşmemeye oynayacaksınız hem de böyle maçlara çıkacaksınız. Onun için fazla üzülmemek gerekiyor. Biz de elenseydik inanın üzülmeyecektik" dedi.

Kupa maçlarındaki hedeflerinin sorulması üzerine de Hikmet Karaman, hedef koymadıklarını açıkladı. Karaman, "İlk haftalarda sıfır puan çekip son 5 haftada üst sıralara çıktık. Bunları unutmadık. Onun için hayalci olmadan öteye gerçekçi olup futbol adına öğrenmemiz gereken çok olaylar var. Öyle büyük bir hedef koymuyorum. Bir de guruplar belli olsun. Ben kupa maçlarında hiç oynatmadığım, sonradan oyuna soktuğum oyuncular için büyük bir şans. Bunu böyle kullanmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SİVASSPOR HOCASI ÇALIMBAY: DEFANSTA ÇOK KÖTÜYÜZ

Takımı görmesi açısında kendisi için iyi bir mücadele olduğunu belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ancak mağlubiyetle ayrılmayı kesinlikle düşünmediklerini söyledi. Takımın oyunundan memnun kaldığını ifade eden Çalımbay, "Bilhassa oyunun başında ve sonlarına doğru oynanan futboldan memnunum" dedi.

Şu anda Sivas'ın en büyük probleminin puan durumuna da bakıldığında yenen goller olduğunun vurgulayan Çalımbay, "Maalesef bugün de inanılmaz goller yedik. 2 tane duran top ve yapılan hatalar... Öbür türlü de baktığımızda çok yetenekli futbolcularımız var. Her an oyunun kaderini değiştirecek yetenekte oyuncular var. Biraz son paslarda dikkat etmemiz gerekiyor. Sakat arkadaşların da çok olması bizim dezavantajımız. Ancak bunların hepsini düzelteceğiz. Bizim tek sıkıntımız zaman. İnşallah devre arasına kadar kendi evimizde yapacağımız 3 maçı kazanıp devre arasında yapacağımız takviyelerle ve yapacağımız çalışmalarla biz çok çok iyi yerlere geleceğiz" diye konuştu.