Hakkari'de 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Geçitli Köyü Doktor Bekliyor

Hakkari'de bir süre önce meydana gelen patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği Geçitli köyündeki vatandaşlar, sağlık ocaklarına doktor atanmasını bekliyor.

Geçitli Sağlık Ocağı, 1 ebe, 1 hemşire ve 3 sağlık memuru ile 600 haneli ve yaklaşık 3 bin nüfuslu köye hizmet veriyor. Aile hekimliği uygulamasından dolayı haftanın sadece 2 günü doktor hizmeti alabilen köylüler, küçük sağlık sorunları için 10 kilometre uzaklıktaki Durankaya beldesine gitmenin kendilerini sıkıntıya sokacağını belirtiyorlar. Köylerindeki sağlık ocağının 1965 yılında yaptırıldığını, 13 yıl aradan sonra 2008 yılında kendilerine bir doktor gönderildiğini, bu doktorun da köyde sadece 4 ay
görev yaptığını anlatan köylüler, sağlık ocaklarının doktorsuz bırakılmamasını istediler. Köylüler, bu durumun kendilerini özellikle kış aylarında büyük sıkıntılara sokacağını anlattılar.
Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse ise, aile hekimliği uygulamasından dolayı Geçitli köyündeki sağlık ocağına doktor verilmeyeceğini, ancak Durankaya beldesinde bulunan doktorun haftanın 2 günü köye gideceğini belirtti. Dr. Köse, sağlık ocağının onarılmasının programa alındığını ve önümüzdeki yıl nisan ayında yapımına başlanacağını da anlattı.