Gonca dergisinin resim ve hikaye yarışmasında çocuklara 7 bin 500 TL ödül verildi

Gonca dergisi tarafından düzenlenen '8. Resim ve Hikaye Yarışması'nda 2 bin 636 eser kıyasıya yarıştı. Yarışmada 22 eser ödüle layık görülürken, topla

Gonca dergisi tarafından düzenlenen '8. Resim ve Hikaye Yarışması'nda 2 bin 636 eser kıyasıya yarıştı. Yarışmada 22 eser ödüle layık görülürken, toplam 7 bin 500 lira ödül olarak dağıtıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerin de katıldığı törende değişik yaş kategorilerinde dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. "Hoşgörü" konulu resim yarışmasında derece yapan resimler sergilendi.Törende konuşan Gonca Dergisi Yayın Yönetmeni Osman Kaplan, Gonca dergisinin kültürel anlamda faaliyetlerinin yanında, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde faaliyetleri de olduğunu dikkat çekti. Gonca okurlarının 2 yılda 150 bin fidanı toprakla buluşturduğunu belirten Kaplan, "Önümüzdeki yıl 100 bin fidan daha dikerek bu sayıyı 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Kültür değerlerimizi arttırmanın yanında bu faaliyetelrimiz devam edecek." dedi.

'Hoşgörü' konulu resim yarışmasında 11 yaş altı grupta İzmir'den Tevfik Fikret İlköğretim Okulu öğrencisi Kaan Ada birinci oldu. 12-16 yaş grubunda birinciliği ise Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Beyzanur Yurt aldı. Hikâye dalında ise 11 yaş altı grup birincisi İstanbul'dan Dr. Refik Saydam İlköğretim Okulu öğrencisi Öykü İsmetoğulları olurken; 12-16 yaş grup birincisi Çankırı Karatekin İlköğretim Okulu'ndan Abdullah Tahir Özdemir oldu.