Eskişehir İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın:

Eskişehir İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, intiharın İslam dininde kesinlikle yasaklanan büyük günahlardan biri olduğunu söyledi.

Eskişehir İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın:
Eskişehir İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, son günlerde artan intihar vakaları ile ilgili açıklama yaptı. Akın, "Yaşama hakkı, Allah tarafından insana bahşedilmiş en temel hak olup, Allah'ın verdiği canı almaya hakkı yoktur. Allah'a kulluk için yaratılarak, imtihan için yeryüzüne gönderilen insanın dünyaya gelmesi kendi elinde olmadığı gibi, dünyadan ayrılması da yetkisinde değildir. Dünyaya gelmesi de, ölümü de ilahi iradenin elindedir. İnsan, Allah'ın verdiği ömrü sonuna kadar muhafaza etmek ve onu en iyi şeklide değerlendirmekle mükelleftir" dedi.
İntihar, ümitsizlik ve çaresizliğin, acının ve ızdırabın dramatik bir sonucu olduğunu ifade eden Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendisinin imtihan için dünyaya gönderildiğine inanan ve inancının gereği Allah'a güvenip dayanan insan asla ümitsizliğe, karamsarlığa düşmez. Sıkıntılara gögüs germek, acıyı acıya ve kadere karşı sabır göstermek, şartlar ne olursa olsun Allah'a olan inanç ve güveni yitirmemek, Müslüman'ın temel karakteridir. Kur'an-ı Kerim'de hayatta karşılaşılan sıkıntı ve problemlerin birer sınav aracı olduğu, bunlara karşı sabır göstermenin iyi Müslüman'ın vasfı olduğu bildirilmektedir" şeklinde konuştu.