Mondi'den Tire'ye 1 Milyon Euro'luk Yatırım

Türkiye'de oluklu mukavva ambalaj sektörünün önde gelen tedarikçilerinden Mondi Tire Kutsan, Tire'de 1 milyon Euro'luk makine yatırımı ile 6 renkli baskı ünitesinin düğmesine bastı.

Yeni makine ile Tire fabrikasının ürün portföyünün genişlemesi ve üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.
2007'de uluslararası kağıt ve ambalaj grubu Mondi'nin Avrupa & Uluslararası (E&I) bölümünün bir parçası haline gelen Mondi Tire Kutsan, Tire fabrikasında yeni 6 renkli baskı ünitesini hayata geçirdi. 1 milyon Euro'luk makine yatırımı ile Tire fabrikasının ürün portföyünün genişlemesi ve üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.
Mondi Tire Kutsan CEO'su Haluk Kaya, gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili olarak, "Bu, Mondi'nin verimlilik artırma ve fabrikaları modernleştirmeye yönelik yaptığı yatırımların sadece bir kısmıdır. Türkiye'ye yapılan 1 milyon Euro'luk yeni yatırımımızın, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını öngörmemizde bize daha fazla zaman kazandıracağına ve Mondi'nin pazardaki yerini güçlendirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Daha yüksek baskı kalitesi ile müşterilerimizin rafta teşhir edilen ürünlerinin satış
ve pazarlamalarına, marka ve ürün bilinirliğine daha fazla katkı sağlayacağız" dedi.
Her baskı ünitesinde kurutucusu, safiha toz tutucu sistemi, otomatik safiha besleme ünitesi (Pre-Feeder) bulunan sistemde, yüksek tramlı anilox merdaneler sayesinde hassas baskı yapılabilmektedir. Tüm dalga cinslerine baskı yapabilme (E,B,C,EB ve BC) ve UV kurutucu ünitesi sayesinde UV Lak basabilme özellikleri bulunan bu yeni sistemin makineye adaptasyonu ile müşterilere verilen servisin mükemmelleştirilmesi amaçlanıyor.
Dünya trendleri arasında yer alan Teşhire Hazır Ambalaj sistemlerinin Türkiye'de öncülerinden olan Mondi Tire Kutsan, Tire fabrikasındaki yeni 6 renk ünitesi yatırım ile bu alanda da hizmetlerini yaygınlaştıracak.