Türkiye Kamu-sen Uzlaştırma Kurulu Kararları İçin Dava Açtı

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Kamu-Sen genel merkezinin hükümeti mahkemeye verdiğini söyledi

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Kamu-Sen genel merkezinin hükümeti mahkemeye verdiğini söyledi. Yurdakul, "Türkiye Kamu-Sen olarak hükümeti mahkemeye verdik. Bu çerçevede genel başkanımız Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanması istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı" dedi.
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, "Genel Başkanımız Bircan Akyıldız, taleplerimize ilişkin dilekçeyi Ankara İdare Mahkemesine bugün vermiştir. Bilindiği üzerine, 15-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen toplu görüşme sürecini Uzlaştırma Kuruluna taşıdık. Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere genel merkezimiz ilgili Bakanla 5 Ekim'de bir toplantı yaptı. Bu toplantıda Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmasına ilişkin taleplerimizi Kamu İşveren Kurulu tarafına ilettik.Ancak Kamu İşveren Kurulu, Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek istememiştir. Kamu İşveren Kurulu, genel merkezimizin önüne bir tutanak koyarak imzalamalarını istemiştir. Hükümet tutanakta toplu görüşme sürecinde bir mutabakat oluştuğunu, imzalanan toplu görüşme tutanağının bir mutabakat metni olduğunu, bu nedenle Uzlaştırma Kuruluna gidilemeyeceği kanaatinde olduklarını beyan etmişlerdir. Genel merkezimiz de bu beyana katılmadığını, bunun doğru ve hukuki olmadığını ifade etmiştir. Genel merkezimiz Uzlaştırma Kurulu konuyu ele alırken tam bir mutabakat tesis edilemediğini ortaya koyarak konuyu esastan incelemeye aldığını ve bu nedenle Uzlaştırma Kurulu'nun inceleyip bir sonuç ortaya koyduğu uygulamada Kamu İşveren Kurulu'nun da bunu değerlendirmek ve tartışmak zorunda olduğunu ifade etmiş ve Türkiye Kamu-Sen olarak bu tartışmanın açılmasını istemiştir. Ancak siyasi irade buna yanaşmamış ve imzalamaktan kaçındığı gibi bize göre doğru olmayan bir tutanakla da bu işi geçiştirmek istemiştir. Bu nedenle bizim hakkımız olduğuna inandığımız Uzlaştırma Kurulu kararlarının hayata geçirilmesi konusundaki talebimizi genel merkezimiz yargıya intikal etmiştir. Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmasının sağlanmasını istiyoruz. Türkiye Kamu-Sen genel merkezi mahkemede istediğimiz sonucu alamamamız halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürecektir" diye konuştu.