Çamurdan bıkan ev hanımları, belediyeye yürüdü
Kırıkkale'nin Osman Gazi Mahallesi'nden bir gurup ev hanımı, yazın tozdan, kışın çamurdan bıktıklarını belirterek belediyeye yürüdü. Mahallenin çamur
Tepebaşı Mahallesi Doğu Caddesi üzerinde bulunan halk otobüsü durağından belediyeye yürüyüşe geçen kadınlar, burada yaptıkları açıklamada yaklaşık 10 yıldan bu zamana kadar yazın tozdan kışın çamurdan kurtulamadıklarını ifade ettiler. Kadınların belediyeye yürüdüğünü haber alan polis ise, ev hanımlarına bu şekilde yürümenin yasal olmadığını söyledi.
Polisin nezaretinde belediyeye gelen kadınların bir kısmı bina girişindeki salonda ağırlanırken 3 kişi Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın makamına yönlendirildi. Belediye başkanının yerinde olmaması üzerine kadınlar, Fen İşleri Müdürü Vedat Genç ile görüştü. Kadınların sorunlarını dinleyen Genç, mahallenin durumunu yakından bildiğini belirterek, hanımların şikayette haklı olduklarını söyledi. Genç, "Hanımlar ne kadar şikayet etseler haklılar, ancak mahallede bugünlerde doğalgaz çalışmaları da yapılıyor. Çalışmaların bitmesiyle mahallemizde gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.
Kadınlar istekleri doğrultusunda söz aldıktan sonra belediyeden ayrıldı. Kadınlar, belediyeden ayrılırken, verilen sözler tutulmaz ise tepkilerinin daha sert göstereceklerini söyledi.