Lüks otomobilini kendi eliyle ateşe verdi

İzmir'in Konak ilçesinde, tanımadığı bir kişinin başka şehirde olan eşine küfrettiğini öne süren şahıs, hıncını eşinin üzerine kayıtlı 125 bin TL değe

İzmir'in Konak ilçesinde, tanımadığı bir kişinin başka şehirde olan eşine küfrettiğini öne süren şahıs, hıncını eşinin üzerine kayıtlı 125 bin TL değerindeki lüks otomobili yakarak çıkardı. Şahsın alkollü olduğu iddia edildi.

Olay, saat 04.00 sıralarında Alsancak 1. Kordon 322 numara önünde meydana geldi. İş görüşmesi için İzmit'ten İzmir'e gelerek otele yerleşen gümrük komisyoncusu Erol Kılıç, eğlenmek için 1. Kordon'da dolaşmaya çıktı. Bu sırada tanımadığı kişilerce, İzmit'te olan eşi Nihal Dalkılıç'a küfredildiğini savunan Erol Kılıç, buna kızarak eşinin üzerine kayıtlı 41 EN 080 plakalı lüks aracı onlarca kişinin gözü önünde ve kendi eliyle gömleğinin üzerine kolonya dökerek ateşe verdi.

Yanmaya başlayan lüks araçtan alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, itfaiye ve polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlerin kapladığı lüks araçtaki yangını söndürdü. Tamamen yanan otomobil metal yığınına döndü. Erol Kılıç, gözaltına alınarak Alsancak Polis Merkezi'ne götürüldü.

Alkollü olduğu iddia edilen Kılıç, sağlık raporu için hastaneye götürülürken aracını eşine küfredildiği için yaktığını söyledi. Gazetecilerin, "Neden yaktınız?" sorusuna Kılıç, "Karıma sövdüğü için ben de arabayı yaktım ve kaçtım. Söven kişiyi devletimle birlikte arıyorum. Alkollü değilim. Bana bunu soracağınıza karıma söven adamı bulursanız beni çok mutlu edeceksiniz" dedi. Kaskosu bulunan aracı 125 bin TL'ye aldığını belirten Kılıç, "Bazıları için evet çok büyük para ama ben Kemalpaşa'da mola verdiğimde, koskoca bir Afyon kangal sucuğu alarak köpeğe hediye ettim. Siz benim yanımda çalışan insanları bilemezsiniz" cevabını verdi. Kılıç, yasal işlemlerin ardından serbest bırakıldı.