Kayseri'de SGK pirim ödemeleri kredi kartıyla yapabilecek

Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, bankalarla anlaşarak prim ödeme yükümlülüğünün kredi kartıyla gerçekleştirilmesine imkan tanıdı.

Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, bankalarla anlaşarak prim ödeme yükümlülüğünün kredi kartıyla gerçekleştirilmesine imkan tanıdı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kır, günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda kurumun 17 banka ile protokol imzaladığını açıkladı.

Prim ödemelerinin kredi kartıyla yapılabileceği bankaları; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası" şeklinde sıralayan Kır, prim ödeme yükümlülerinin, belirtilen bankaların birinden edinilen kredi kartı ile aynı bankanın internet bankacılığı, ATM gibi alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Ayrıca ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerinin yapılabileceğini kaydeden Kır, kredi kartı ile prim ödenmesiyle, nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne kolaylık sağlanmasının amaçlandığını vurguladı. Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda, kurum ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaların genel uygulamasının geçerli olacağını hatırlatan Kır, "Kurumumuz web sayfasından da primlerin kredi kartıyla ödenebilmesi çalışmaları devam ettiriliyor. Bu uygulamayla tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapılması mümkün olacak. Ayrıca halen kredi kartıyla yapılan ödeme türlerinin kapsamı da genişletilecek. Hangi tür ödemelerin kredi kartı ile yapılabileceği bilgisi internet sayfasında duyurulacak." dedi.