Satso Başkanı Akgün; 'Bizim Önceliğimiz Üyelerimizin Menfaatleridir'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde iptal edilen Kentsel Dönüşüm projesinde üyelerinin menfaatlerine göre hareket ettiklerini söyledi.

Satso Başkanı Akgün; 'Bizim Önceliğimiz Üyelerimizin Menfaatleridir'
Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında görüşülerek rafa kaldırılan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, "Biz göreve başlayalı yaklaşık 20 ay oldu. Göreve geldiğimizde Kentsel Dönüşüm Projesi direk önümüze atıldı. Çok hazır mıydı değil miydi bunu tartışmıyorum. Bizim bu bölgede 499 üyemiz bulunuyor. Hem üyelerimizin menfaatini düşünmek hem de kentimizi düşünmek zorundayız. Burada bulunan üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda esnafımızın ilk baştan dönüşüm projesine sıcak baktığını aslında herkesin orada bir iyileştirmenin yapılmasının iyi olduğunu düşündüğünü tespit ettik. Ancak üyelerimizin ve oradaki diğer esnafların ortak şikayeti projenin maddi anlamda kendilerini yeterli derecede tatmin etmemesi oldu. Yapılan tekliflerin kabul edilemeyeceğini bizlere bildirdiler. Bizim önceliğimiz üyelerimizin menfaatlerini korumak" dedi.
Mevcut haliyle sanayi çarşısının en fazla 10 yıllık ömrü olduğunu belirten Altuğ, "Biz yapılan görüşmelerde sanayimizin son halini daha yakından görme imkanına sahip olduk. Bu haliyle 10 yıl gitmeyecek bir halde orası. Bunu sadece biz değil orada bulunan esnaflar ve üyelerimiz de biliyor ve söylüyor. Ortak akılla bu konuları halledebilirdik. Şimdi dönüp topu başkalarına atmanın anlamı yok. Sanayide ki esnaf parasal olarak tatmin olmadığından bu proje askıya alınmak zorunda kaldı. Biz şimdi maddi olarak da tatmin edebilecek projelerle bu dönüşümü sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Karasu ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) araziye talip olduklarını ifade eden Akgün, "3 bin 700 dönümlük TİGEM arazisi 30 yıllığına kiraya verilecek. Bununla ilgili şirketimizi kurduk. Bu arazi de 15 yıl önce hayvancılık yapılarak 400 - 450 bin gibi bir sayıda bulunan büyük baş hayvan sayısı günümüzde 130 - 150 bin civarına düştü. TİGEM'e bununla ilgili proje sunduk. Siyasi olarak bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Bu arazi ile ilgili 20 farklı firma TİGEM'e bizimle beraber proje sundu. Ancak biz bu arazinin Sakarya'da olması nedeni ile öne çıkmak istiyoruz. TİGEM başkanı ile bir araya geldiğimizde bana sitemini iletti. Basında çıkan haberlerde bu arazinin Sakarya'nın malı olduğunu belirtmemiz onlarında dikkatini çekmiş. Bizde bu konuda bize kızılmamasını aslında Sakarya'nın böyle bir proje için birlikte hareket etmesinin ne kadar önemli olduğunu onlara belirttim" dedi.