Karabük Eğitim Geliştirme Derneğ Burs Alan Öğrencileri Açıkladı

Karabük Eğitim Geliştirme Derneğinden burs almaya hak kazananlar basın toplantısı ile açıklanırken, bursların 5 Kasım'dan itibaren hesaplara yatacağı açıklandı.

Karabük Eğitim Geliştirme Derneği tarafından verilen burstan almaya hak kazananlar Dernek binasında yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Dernek Başkanı Basri Gümüş ve Başkan Yardımcısı Muharrem Yunus Çelik'in katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Basri Gümüş, bu yıl 30 Lise öğrencisi ve 372 Üniversite öğrencisi olmak üzere toplamda 402 kişiye aylık 100 TL'den burs vereceklerini, aynı zamanda önümüzdeki günlerde 180 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temelini atacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Rafet Vergili ise Karabük'te uzun yıllar böyle bir Derneğin eksikliğinin hissedildiğini, Karabük Eğitim Geliştirme Derneğinin bu eksikliği doldurduğunu belirterek, "Bizde vatandaşa verdiğimiz sözü yerine getirmiş olduk" dedi.
Vali Yardımcısı Abidin Uysal ise Karabük'e yeni gelmesine rağmen çok önemli güzellikleri gördüğünü, Cumhuriyet kenti Karabük'ün Üniversite Kenti olmasıyla birlikte yurt ve burs sorunun giderek artacağını belirterek "Dernek kurulalı iki yıl olmasına rağmen çok güzel işler yapmış. Daha ikinci yılında bir yurt temeli atacak. Katkı verenlere teşekkür ediyorum. Buradan burs alarak eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilere de başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Derneğin faaliyetlerini içeren slayt gösterisi sunuldu.