Bombalamadan komutanları haberi var!

Mahkemenin kabul ettiği Poyrazköy iddianamesinde Emniyet'e 23 Mayıs 2009'da elektronik posta ile gelen ihbar da iletildi.

Koç Müzesi'nde sergilenen tarihi denizaltının bombalanmasından komutanların haberi olduğu ifade edildi.

Mahkemenin kabul ettiği Poyrazköy İddianamesi'nde, Ergenekon örgütünün İstanbul Haliç'teki Koç Müzesi'nde sergilenen tarihi denizaltının bombalanarak buraya gelen ziyaretçi öğrencilerin havaya uçurulmasıyla ortaya konulacak sansasyonel eylem planına da yer verilirken Emniyet'e 23 Mayıs 2009'da elektronik posta ile gelen ihbar da aktarıldı.

İhbarcı, çıkan mühimmatlar bazı komutanlar tarafından bilinmesine rağmen hiç kimsenin bir şey yapmaması üzerine maili yazdığını kaydettti ve şöyle dedi:

"Poyrazköy'deki mühimmatların ardından tutuklananlar, Deniz Kuvvetleri'ndeki illegal yapılanmanın bir ayağını oluşturuyordu. Polis, bu kazılar sonrası sadece illegal yapılanmanın bir ayağına ulaştı. Ancak yapının diğer ayağı, hâlâ dışarıda dolaşırken, kazılardan sonra yakalanan emekli deniz binbaşı Levent Bektaş, Emre Onat, Ercan Kireçtepe ve yurt dışında bulunan ve bilerek görev süresi uzatılan Mustafa Turhan Ecevit ile aynı illegal yapılanmada yer alan Kurmay Albay Ali Türkşen, Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Cura, Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadettin Doğan ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferudun Aslan yapılanmada yer alıyordu. Türkşen bu grubu yönlendiriyordu. Halil Cura da grubun liderliğini yapıyordu. (....) Levent Bektaş'a ait DVD'de yer alan "gundemlerim.doc" isimli dosyadaki notlar arasında yer alan, "Koç müzesinde ziyaretçi patlaması olmalı. Sıkıntı çıkmasın Bşk. takip ediyor" ifadesi de iddianameye girdi.