Küçük tanık namus cinayetini anlattı

Adana'da minibüste eşini ve yanındaki kadını öldürüp bir kişiyi yaralamaktan hakkında 2 müebbet ve 15 yıl hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlanırken cinayet anını sanığın küçük oğlu izah etti.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde eşi Sevim Kutlu (25) ve Ayşe Özdemir'i (45) tabancayla vurduğu, Kadri Kaçan'ı (34) öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla aranırken bir süre sonra teslim olan tutuklu sanık Murat Kutlu (31) hazır bulundu. Müşteki Kadri Kaçan ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Murat Kutlu, olayı tasarlayarak gerçekleştirmediğini ifade etti.

Olaydan bir süre önce Ayşe Özdemir'in gelininin, yengesine ahlaksız teklifte bulunduğunu anlatan sanık Kutlu, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Ayşe Özdemir'in gelini, yengeme, uygunsuz fotoğrafının bulunduğunu ve dediğini yapmaması halinde bu fotoğrafı ailemizin erkeklerine göstereceği tehdidinde bulunmuş. Yengem de bunu aile büyüklerine anlattı. Konuyu mahallenin ileri gelenlerine aktardık. Onlar da Ayşe Özdemir'in gelininin bize gelip özür dilemesini sağladı ve olay böyle kapatıldı. Olay günü de ben güvenlik görevlilerinin şefi olarak çalıştığım fabrikadaydım. Annem telefonla arayarak babamın rahatsızlandığını söyleyip hastaneye götürmem için beni çağırdı. Telefonda bana karımın yemek getirmek için evden ayrıldığını da söyledi. Motosikletimle eve giderken yolda 14 yaşındaki oğlum Deniz'e rastladım. Annesinin, kendisine tokat vurduğunu ve daha sonra bir minibüse binip gittiğini söyledi. Bunun üzerine babamı hastaneye götürmekten vazgeçip karımın gittiği yöne doğru motoru sürdüm. Yolda onlarla karşılaştım. Arabadaki erkeği karıma sarılmış vaziyette gördüm. Karımı da bu arada yanındaki erkeği benim geldiğim konusunda uyardığını duydum. Bu kişi araçtan inip elini beline attı. Ben ondan hızlı davranmış olacağım ki önce ben ateş etmeye başladım. Ondan sonrasını ise hatırlamıyorum. Oğlumun aynı araçta olduğunu da bilmiyordum. Oradan motosiklete binip ayrıldım. Teslim olacaktım ama yolda giderken yaralı olan kişinin yakınlarının yolumu kesebileceği düşüncesine kapılıp teslim olmaktan vazgeçtim.''

-ANNESİ YANINDA ÖLDÜ-

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Murat Kutlu'nun oğlu ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi M.K. (9) da, olay günü babasına yiyecek götürmek üzere annesi ve ağabeyi Deniz Kutlu ile evden ayrıldıklarını söyledi.

Yolda giderken annesinin ağabeyine tokat vurup eve dönmesini istediğini belirten M.K, ''Yolda giderken annem kapısı açık bir arabanın yanında durdu ve içindeki adamla konuştu. Arabanın içinde komşumuz Ayşe Özdemir de vardı. Daha sonra hep birlikte çiftliğin bulunduğu yere gittik. Burada annem bu adamla çiftlikteki odaya girdi. Onları çıplak vaziyette gördüm. Ayşe Özdemir ise etrafta geziyordu'' dedi.

Annesinin arabaya dönmesinden bir süre sonra babasının geldiğini söyleyen küçük çocuk, ''Arabadaki adamla babam silah çekti. Önce babam ateş etti. Adam mısır tarlasına kaçarken ben de korkup arabanın koltuğunun arkasına saklandım'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bir tanığın daha dinlendiği duruşma sonunda, müşteki Kadri Kaçan'ın ifadesinin beklenmesine, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanık Kutlu hakkında, Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki bir çiftlikte 31 Mayısta bir minibüste eşi Sevim Kutlu (25) ve Ayşe Özdemir'i (45) tabancayla vurduğu, sürücü Kadri Kaçan'ı (34) öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla aranırken bir süre sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı.