Sanat Galerisi resimlere ev sahipliği yaptı

Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi yeni yılın sanat gündemini belirlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Ali Çağlayan’ı ağırlayan Sanat Galerisi, dün akşam düzenlenen kokteylle Ayşe Akkan ve Fethiye Alev Akseki’yi konuk etti. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği açılışta her iki ressamın, natürmorttan manzara resimlerine, portre çalışmalarından figüratif çalışmalara dek yaklaşık 100 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 29 Ocak akşamına kadar açık kalacak olan sergi hafta içi her gün mesai saati bitimine dek Belediye Hizmet Binası’nın alt katında bulunan galeride ücretsiz olarak gezilebilir.

Ayşe Akkan kimdir?

Tarsus’ta doğan Akkan ilk, orta ve lise eğitimine burada devam etti. Daha sonra ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olan ve Kayseri TED Koleji’nde kimya öğretmenliği yapan Akkan, buradan emekli oldu. Meslek hayatı boyunca TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli ödüllere layık görülen sanatçı, emekli olduktan sonra başladığı resim çalışmalarını halen sürdürüyor. Pek çok karma sergiye eser veren Akkan ilk kişisel sergisini 2008 yılında Fişek Enstitüsü Vakfı’nda açtı.

Fethiye Alev Akseki

1964 yılında Ankara’da doğan ve babası da bir ressam olan sanatçı, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar Bölümü’nden mezun oldu. Resim çalışmalarına Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin atölyelerinde başlayan Akseki ayrıca çeşitli kültür - sanat dergilerine yazılar ve makaleler yazmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok karma sergiye eser veren sanatçı çalışmalarını halen Ankara Mustafa Ayaz Müzesi’nde sürdürmektedir.