Yeni İran otomobili, Türkiye yollarında

İran'ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen Samand'ın ardından Soren modeli de Türkiye de satışa sunuldu.

KCO nun Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv in genel müdürü Yiğit Seskır, yaptığı açıklamada, Türkiye piyasasına iki yıl önce Samand ın LX modeliyle girdiklerini hatırlattı.

Daha sonra Samand’ın EL modelini de Türkiye ye getirdiklerini ifade eden Seskır, her iki modelin de Türk tüketicisinden yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Seskır, Samand a gösterilen ilgi üzerine İran da üretici firma ile yaptıkları görüşmeler sonucu Soren modelini de Türkiye ye getirme kararı aldıklarını belirterek, Bu karar çerçevesinde Soren in EL ve LX modellerini yeni yılın ilk haftasından itibaren Türk tüketicisinin beğenisine sunduk dedi.

Soren in 20 bin 990 TL den satışına başlanan EL modelinde klima, airbag, elektrikli camlar ve ABS gib donanımların standart olduğunu dile getiren Seskır, 23 bin 990 TL den satılan LX modelinde ise bunlara ilave olarak çift airbag, çelik jant, sis farları, park sensörleri, Türkçe konuşan yol bilgisayarı ve elektrikli koltukların bulunduğunu bildirdi.

Seskır, her iki modelin 1.6 motor ve 110 beygir gücünde benzinli ve doğal gazlı motora sahip olduklarına değinerek, şunları söyledi:

Biz, Türkiye piyasasına kaliteli ve ucuz otomobil sloganıyla girmiştik. Samand’da beklediğimiz ilgiyi gördük. Bu doğrultuda yine çok kaliteli ve ekonomik bir aracı Türkiye ye getirdik. Türk tüketicisinin Soren i çok beğeneceğine inanıyorum. Şu an Türkiye de model sayımızı 2 ye, versiyon sayımızı da 4 e yükselttik.

YENİ MODEL: RUNNA

Seskır, İran ın Türkiye yollarında olacak 3. otomobilinin, B segmentinde yer alan Runna olacağını belirtti.

Runna nın, geçen sene 18 Nisanda İran da Sanayi ve Maden Bakanı Ali Ekber Mehrabian’ın da hazır bulunduğu törenle ilk kez görücüye çıktığını dile getiren Seskır, şunları kaydetti:

Runna yı 1.4, 1.6 litrelik motor seçenekleriyle Mart ayında Türkiye ye getirmeyi planlıyoruz. Bu aracın ön büyük özelliği İran’ın dışında dünyada ilk kez Türkiye de satılacak olması.

Aracımızda ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit, xenon ve ledli farlar, radyo, CD ve mp3 çalar, uzaktan kumandalı ve alarmlı merkezi kilit, akıllı anahtar, ısıtmalı aynalar, elektrikli camlar gibi donanımlar olacak.