Diyarabakır'da yaşanan izinsiz gösterileri abartılmamalı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyarabakır'da yaşanan izinsiz gösterilerin abartılmaması gerektiğini söyledi.

Çelik, "Diyarbakır'ın nüfusu 1.5 milyondur. Topladıkları insanlar ise 8-10 bin kişidir. 8-10 bin kişiyle Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü sarsacağını zanneden zavallılar varsa, şunu bilsinler ki, buna en çok karşı çıkacak olan yine Diyarbakırlı ay-yıldızlı bayrağa gönül vermiş vatandaşlarımızdır" dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülke huzurunun, birliğinin ve dirliğinin her şeyin önünde olduğunu söyledi. Çelik, yönetimlerin de ülkenin birliğini ve dirliğini sağlayarak huzurun sürekli olması için gerekli önlemleri alma amacının olduğunu belirtti. Türkiye'nin son yıllarda önemli adımlar attığını ifade eden Çelik, "Geçmişte komşu ülkelerden emin olmamak gibi sorunlar yaşadık. Uzun mücadeleler sonucunda
Türkiye'nin çevre ülkelerle ilişkisi barış noktasına geldi. Bunun sonucunda Türkiye kronik sorunlarını çözmek için düğmeye bastı. Yabancıların, Türkiye'nin düşmanı olan unsurların, yeri geldiği zaman kaşımaya çalıştıkları, alan buldukları yerleri kurutmak için düğmeye bastık. Bunlardan biri de terördür. Terör bitsin ki 72 milyon vatandaşımız huzur bulsun. Eğer huzurunuz yoksa isterseniz maaşları ikiye katlayın. Bundan dolayı iç ve dış konjonktürün, komşularla ilişkilerin uygun olduğu zamanda, terör dağları terk etsin diye sayın Başbakan bu çok zor projenin altına girdi ve hepimiz de bu zor projenin üstünden gelmek için kolları sıvadık" şeklinde konuştu.

TEK AMACIMIZ, TÜRKİYE'NİN HUZURA KAVUŞMASIDIR

Terör nedeniyle çok sayıda kayıp verildiğini anlatan Bakan Çelik, bunun 30 yıldır yaşandığını, yeni 30 yılları yaşatmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Duble yolları, toplu konutları, barajları yaptıklarını ancak huzur olmayınca bunların anlam taşımadığını kaydeden Çelik, "Onun için 'Millet adına her türlü riski almaya hazırız' dedik ve yola çıktık" diye konuştu.

Çeşitli engellerle karşı karşıya olduklarını belirten Çelik, dağdan inenleri karşılayanları milletin ibretle izlediğini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:"Barış isteyenlerin, 'Kürtler ölmesin' diyenlerin Habur'da teslim olan PKK'lıları nasıl karşıladıklarını 72 milyon gördü. Yetmedi, barıştan yana olduklarını söyleyenler İzmir'de tahriklerde bulundu. Bu barıştan, demokrasiden yana olmak mıdır? Terörist başından talimat aldığını açıkça söylemek, demokrasiden yana olmak mıdır? Kimse olayları abartmasın. Diyarbakır'ın nüfusu 1.5 milyondur. Topladıkları insanlar ise 8-10 bin kişidir. 8-10 bin kişiyle Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü sarsacağını zanneden zavallılar varsa, şunu bilsinler ki, buna en çok karşı çıkacak olan yine Diyarbakırlı ay-yıldızlı bayrağa gönül vermiş vatandaşlarımızdır. Kim ne derse desin; tek amacımız, Türkiye'nin huzura kavuşmasıdır. Ne Kürt bölünmek istiyor, ne Türk Kürt'ü atmak istiyor. Böyle bir şey yok. Bir avuç azınlığın heveslerini kursağında bırakacak iradeyi göstermek zorundayız."