67 yaşında günlük 20 kilometre pedal çeviriyor

67 yaşındaki emekli Alman öğretim üyesi, günlük 20 kilometre pedal çevirerek zinde kalıyor.

Almanya Bielefeld Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nden emekli olduktan sonra ailecek Antalya'nın Manavgat ilçesine yerleşen 67 yaşındaki siyaset bilimci ve sosyolog Doç.Dr. Horst Böhmert Ottmann, 40 yıldır düzenli bisiklet sürüyor ve yüzüyor.

Manavgat Sorgun'daki evinden gün doğarken bisikletiyle günlük 20 kilometre pedal çeviren Ottman, denizde 40 dakika yüzdükten sonra kahvaltı öncesi evine geliyor. Günlük zinde kalmayı alkollü içecek, sigara kullanmama ve düzenli spor yapmaya borçlu olduğunu belirten Ottmann, düzenli spor yaptığı için kolay kolay hasta olmadığını ifade etti.

Türkiye'de 40 yaş üstü spor yapımının az olduğuna dikkat çeken Ottmann, sabah kahvaltısını mükemmel, öğleyin normal ve kalbi yormamak için akşamları ise meyve yediğini söyledi. Ottmann, "Düzenli spor yaptığım için yaşımı göstermiyorum. Güne erken başlama ve düzenli spor yapımı insanı gün boyu zinde tutuyor. Benim için günlük bisiklete binme ve yüzme bir tutku. Günlük sporumu yaptıktan sonra makalelerimi rahat bir şekilde yazıyorum." diye konuştu.

Ottmann, uluslararası katıldığı birçok spor yarışmasında madalyası ve Almanya devleti verilen üstün hizmet madalyası bulunmakta.