Yusuf Demirtaş'ın cenazesi ailesine teslim edildi

Domuz gribi şüphesiyle Manisa Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden gencin cenazesi ailesine teslim edildi.

Yusuf Demirtaş'ın cenazesi ailesine teslim edildi
H1N1 virüsü taşıyor olabileceği ihtimali üzerine Salihli ilçesinden Manisa'ya sevk edilen Yusuf D.'nin (28) bu akşam saat 20.30 sıralarında hayatını kaybetmesi üzerine Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay Devlet Hastanesi'ne giderek Başhekim Sami Karakoç'tan bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ziya Tay, Yusuf D.'nin ölümünün, ilk bulgulara göre geçirdiği ağır zatürrüden kaynaklandığını belirterek, kesin ölüm nedeninin Çapa Tıp Fakültesi'nden gelecek sonuçlardan sonra anlaşılacağını söyledi. Yusuf D'nin yakınlarında ise her hangi bir bulgu saptanmadığını ancak takiplerinin sürdüğünü belirten Tay, ayrıca ölen gencin, İstanbul'da birlikte olduğu arkadaşında domuz gribi virüsü tespit edildiğini doğruldı.

Dr. Tay, yabancı uyruklu bir bayan olduğu öne sürülen bu kişinin ise sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Yusuf D.'nin yakınlarına ve müdehalede bulunan sağlık görevlilerine koruyucu tedavi uygulandığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, takiplerin halen devam ettiğini açıkladı. Tay ayrıca, Manisa'da bunun dışında domuz gribi şüphesiyle tedavi altında tutulan hasta olmadığını söyledi.

HABERİN VİDEOSU