Naras Barajı İle 71 Bin 420 Dekar Zirai Araziye Su Verildi

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde Naras Çayı üzerinde inşa edilen Naras Barajı'nda depolanan su ile 71 bin 420 dekar zirai araziye su verildi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, su ve su kaynaklarını muhafaza eden, bilinçli sulama yapan toplumların, gıda ve tarımla ilgili yerini sağlamlaştırdığını kaydetti.

Tarlada ürün yetiştirmede sulama sisteminin seçiminin, tarla bakımı kadar su imkanlarının değerlendirilmesinin, mevcut suyun en iyi şekilde kullanılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Acu, DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu kaydeden Acu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Naras Barajı'nın tamamlanması ile de Naras Çayı kontrol altına alınarak Manavgat ilçe merkezinin, tarım arazilerinin ve bölgedeki turizm tesislerinin taşkın riski azaltılmıştır. Proje ile ülke ekonomisine yıllık 119 milyon 199 bin 980 lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. Manavgat Sağ Sahil Ovası'nda pompajla sulanan 55 bin 550 dekarlık alanın yanında, 15 bin 870 dekar ek saha ile toplam 71 bin 420 dekar tarım arazisi cazibe ile sulanmaya başlanmıştır."

Kaynak: AA