Bayburt'ta Yem Bitkileri İçin Destek

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Müftüoğlu, Bayburt'ta çiftçilere 3,7 milyon lira yem bitkisi desteği sağlandığını belirtti.

Müftüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'ta tarımsal üretimin en önemli kalemlerinden yem bitkileri üretiminde büyük oranda artış gözlemlendiğini ifade etti.

Bölgede hayvancılığı ve hayvansal ürün üretimini etkileyen faktörlerin başında yem bitkileri tarımının geldiğine işaret eden Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Tarımın bu kolu, hayvancılığın gelişmesi ve hayvansal ürün üretiminin maksimum düzeye ulaşmasını etkileme bakımından hayvan beslemede ve hayvan sağlığında özel yere ve öneme sahiptir. 2016 yılında yulaf, arpa, buğday ve triticalenin yeşil ota biçilmek koşuluyla yem bitkileri desteklemesi kapsamına alınması ilimizde yem bitkileri destekleme oranını büyük ölçüde artırmıştır.

2015 yılında 59 bin 300 dekar olan yem bitkileri destekleme alanı 2017 yılında 80 bin dekar dolaylarına yükselmiş olup destekleme miktarı 2,5 milyon liradan 3 milyon 700 bin liraya ulaşmıştır."

Müftüoğlu, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"İlimizde 2017 yılı yem bitkileri destekleme ödemelerine ilişkin başvurular alınmış, başvuruların incelenmesi sonucu ödemeler için gerekli koşulları yerine getiren hak sahipleri belirlenmiş, hak sahibi listeleri ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde ilan edilmiş, ödeme icmalleri düzenlenmiştir. 2017 üretim yılı için 2 bin 440 üreticiye 79 868 dekar alanda 3 milyon 663 bin 146 lira yem bitkileri destekleme ödemesi yapılmış olup ödemeler Ziraat Bankası nezdinde çiftçi hesaplarına aktarılmıştır."

Kaynak: AA