Başkan Duranay Açıklaması '2017 Yılı Esnaf İçin Zor Geçti'

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, 2017 yılı ile ilgili yaptığı değerlendirmede 2017 yılının esnaf için iyi geçmediğini dile getirdi.

Başkan Duranay Açıklaması '2017 Yılı Esnaf İçin Zor Geçti'
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Perakende Yasasının çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Ziya Duranay, 2017 yılı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “2017 yılı esnaf sanatkar için gerçekten zor bir yıl oldu. Özellikle bölgemizdeki terör olaylarından dolayı sıkıntı yaşandı. Adıyaman’da terör olayı olmadı ama yinede bizde etkilendik. Özellikle terör olaylarının olduğu yerlerde esnaflar iş yapamaz oldu. 2017 yılında hükümetimiz ‘can suyu’ adı altında çeşitli krediler verdi. KOSGEB, esnaf kefalet aracılığıyla, yeni iş kuran mükelleflere ayrı destek verdi ama taşıma suyla değirmen döndürülemedi. Ekonominin normal çarkının dönmesi gerekiyor. Esnaf olarak sıkıntımız zincir marketlerin sokak aralarına kadar girip o yerlerde esnaf sanatkarı işine sekte vurmaktadır. Maalesef zincir marketler sokak aralarına kadar gelip esnafı bitirmiştir. Esnaf sanatkar olmayınca şehirlerin kültürü yok olur. Perakende Yasası biran önce çıkmalıdır. Bu olmadığı müddetçe destek verilse de esnaf sanatkarın ayakta kalamaz. 2018 yılında esnaf sanatkarımız için iyi yıl olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA