Muş'ta Karpuz Ve Kavun Hasadına Başlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kentte karpuz ve kavun hasadına başlandığını bildirdi.

Çolakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde üretilen kavun ve karpuzun ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı sağladığını söyledi.

Muş çiftçisi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen çok sayıda ailenin kiraladıkları tarlalarda karpuz ve kavun ürettiğini anlatan Çolakoğlu, Bu yılki verimin oldukça iyi olduğundan yaklaşık 60 bin ton karpuz ve 14 bin ton kavun elde edileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Merkeze bağlı Şenova köyünde 25 dönüm alanda kavun ve karpuz ekimi yapan Mehmet Ali Daltay, bu yıl geçen yıla göre daha iyi verim aldıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 170 hane bulunan köyün yüzde 80'inin yazın kavun karpuz ekerek geçimini sağladığını anlatan Daltay, şunları kaydetti:

'Muş’un yerli karpuz ve kavununun hasadına başlandı. Ürünlerimizi Muş-Bingöl ve Muş-Erzurum kara yolu Murat Köprüsü mevkisinde seyyar tezgahlar kurarak satıyoruz. Kavun ve karpuzlarımız tamamen doğal ortamda yetişir ve hiçbir katkı maddesi yok. Çok lezzetli ve güzel bir tadı var. Bu açıdan Muş kavunu yoğun ilgi görüyor. Muş'ta pazar yeri olmadığından yollarda kilosunu bir liradan satıyoruz.'

Kaynak: AA