Erdoğan'dan sözde insan hakları savunucularına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamburg'ta düzenlenen G-20 sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan sözde insan hakları savunucularına sert tepki
Erdoğan'dan sözde insan hakları savunucularına sert tepki
Erdoğan, bir gazetecinin Büyükada'da gözaltına alınan sözde insan hakları savunucularıyla ilgili sorusuna sert tepki gösterdi.

Erdoğan, ' İnsan hakları savunucusu dediklerinin benimle ilgili yapmış oldukları açıklamanın neticesi ne oldu? Neticesi benim 4 ay 10 gün hapiste yatmış olmamdı. Yaptığım sadece bir şiiri okumaktı. Söyledikleriniz Büyükada'da niye toplanmıştı. Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir. Gelen istihbarat üzerine gözaltına alınmıştır. Buradan bir yargı süreci başlayabilir. Onların yapmış oldukları çağrıyı, şu anda da yapıyorlar. Siz de bu soruyu sorarak bu çağrıya destek veriyorsunuz. Ama benim bir tasarrufum yok. Kararı yargı verecektir. 

Kim o aktivist kim? ByLock'çuları mı, Eaggle'cıları mı, terör örgütüne silah taşıyanları mı, terör örgütlerine her türlü desteği verenleri mi söylüyorsun? Şimdi bilmeden de bunu söylemeyin, bilin de söyleyin. Haberi doğru kaynaktan alın, onun üzerine gerekli olan çalışmayı yapın. Haberi doğru kaynaktan almaz da Wall Street Journal ağzıyla konuşursanız sizi yanlışa düşürürler" dedi.