Kent Ormanında Çalışmalar Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığından 29 yıllığına Edirne Belediyesine tahsis edilen İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 250 dönümlük alanda yer alan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yerindeki çalışmaların çok kısa bir süre sonra tamamlanacağını söyledi.

Kent Ormanında Çalışmalar Devam Ediyor
Üst üste yaşanan taşkınlardan sonra büyük bir tahribata uğrayan ve bakımsız kalan İzzet Arseven Kent Ormanı ve Mesire Yeri, Edirne Belediyesinin talebi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığından 29 yıllığına tahsis edildi.

Edirne halkının ücretsiz olarak yararlanabileceği bir kent park yapmak adına çalışmalara başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yakıdan inceledi.

Zemin tesviye çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Gürkan, yıkık halde bulunan binanın restore edilerek kahvaltı salonuna dönüştürüldüğünü söyledi.



Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda kahvaltı salonu, piknik alanı, çocuk oyun parkları ve yürüyüş yollarının yer alacağını ifade eden Gürkan, "Ekiplerimiz çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Vardiyalı sistemle 7 güvenlik görevlisi de çalışmaya başladı.

Burası halkımızın ücretsiz olarak yararlanacağı, doğayla iç içe kalacağını bir alan olacak. Çok yakında burada başlatılan çalışmaları tamamlayarak, Edirnelilerin hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: İHA