Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliğinde İftar

Tel Aviv Büyükelçisi Ökem: 'Kardeşlerimizle soframızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ramazan vesilesiyle İslam dünyasında birlik ve beraberliğin güçlenmesini, bölgenin barış ve istikrara kavuşmasını diliyor, kardeşlik ve huzurun hakim olmasını niyaz ediyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum' İsrail'deki Şeriat Mahkemeleri Başkanı Samara: 'Türkiye'nin Filistin kültür ve medeniyetinde çok özel bir etkisi var. Hala şeriat mahkemelerimizde Osmanlı Devleti tarafından hazırlanan İslam hukuku Mecelle hükümleri esas alınıyor. Bu da bizim Osmanlı'ya olan bağlılığımızın göstergesidir' 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah: 'Türkiye artık mazlumların ve mağdurların sesi oldu'

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde İsrail'deki Müslüman Arap kanaat önderlerine iftar verildi.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem'in daveti üzerine büyükelçilik rezidansında verilen iftara, İsrail'deki Şeriat Mahkemeleri temsilcileri, İsrail Parlamentosundaki (Knesset) Arap milletvekilleri ile 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın da aralarında bulunduğu İsrail'deki Arapların önde gelen kanaat önderleri katıldı.

Yemekte konuşma yapan Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Ökem, İsrail'deki Arap Müslüman kanaat önderlerinin iftar davetine icabet etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Büyükelçi Ökem, 'Kardeşlerimizle soframızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ramazan vesilesiyle İslam dünyasında birlik ve beraberliğin güçlenmesini, bölgenin barış ve istikrara kavuşmasını diliyor, kardeşlik ve huzurun hakim olmasını niyaz ediyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi.

Ökem'in konuşmasından sonra söz alan Şeriat Mahkemeleri Başkanı Abdülhakim Samara, 'Türkiye'nin Filistin kültür ve medeniyetinde çok özel bir etkisi var. Hala şeriat mahkemelerimizde Osmanlı Devleti tarafından hazırlanan İslam hukuku Mecelle hükümleri esas alınıyor. Bu da bizim Osmanlı'ya olan bağlılığımızın göstergesidir. Bugün burada, bu iftar sofrasında da bir araya gelmekten büyük onur duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan AA muhabirine açıklama yapan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah, 'Bu mübarek ramazan gecesinde Türkiye Büyükelçiliğinin iftar davetine katılmaktan dolayı onur duyduk. İman kardeşliğimizin bir tezahürü olarak burada birlikte aynı sofrada, kardeşlik havasında iftarımızı yaptık. Burada Türkiye'nin misafirperverliğini gördük. Biz bu ilişkilerin gelişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü Türkiye artık mazlumların ve mağdurların sesi oldu. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her daim dua ediyoruz.' diye konuştu.

Büyükelçilikte düzenlenen iftar, Türk mutfağından sunulan tatlılar ile çay ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: AA