Baba Ve Oğluna Cinayetten Hapis İstemi

Adana'da alacak verecek meselesi nedeniyle iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın şüphelileri baba ve oğlu hakkına müebbet ve üçer yıl hapis cezası isteniyor.

Adana'da alacak verecek meselesi nedeniyle iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın şüphelileri baba ve oğlu hakkına müebbet ve üçer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesi Mihmandar Caddesi'ndeki kahvehanede 21 Temmuz 2016’da meydana gelen olayda Ali Altunyüzük (46) ve Hacı Gizligöl’ün (54) silahla öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Mehmet Gizligöl (29) ve hakkında yakalama kararı çıkartılan babası Cuma Gizligöl'le (48) ilgili 'kasten öldürme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, biri firari iki zanlı hakkında müebbet ve üçer yıl hapis cezası istendi.

İddianamede, görgü tanıkları ile tutuklu sanığın ifadelerine de yer verilerek olayın hakkında yakalama kararı bulunan Cuma Gizligöl ile öldürülen Ali Altunyüzük arasındaki alacak verecek meselesinden kaynaklandığı belirtildi.

Olay günü kahvehanedeki Cuma Gizligöl ile o anda evinde bulunan Altunyüzük’ün telefonla tartışıp küfürleştikleri belirtilen iddianamede, bu sırada kahvehanede bulunan ve her iki tarafında akrabası olan Müslüm Üzer’in tarafları sakinleştirmeye çalıştığı ifade edildi.

Kahvehane önünde Cuma Gizligöl, oğlu Mehmet ve olayda ölen kardeşi Hacı Gizligöl ile Ali Altunyüzük'ün birbirlerine silahla ateş açtığı aktarılan iddianamede, olayda Altunyüzük ile Hacı Gizligöl'ün yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA