Darıca'da Sergi Açılışı

Darıca Halk Eğitim Merkezinde yıl sonu sergisi açıldı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, törende yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerine katılımın çok yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Özellik kadın girişimcilere bu sene asıl büyük ağırlığı bu sene verdik. Bütün olay kadın girişimciyi sahaya koymak, getirmek, kadın girişimcinin eserlerini sahada sergilemek adına neler yapabiliriz diye büyük bir çaba sarf ettik.

Bu senede, önümüzde ki senede hedef kitlemiz bu olacak yani gönüllü halkın eğitimine dayanan ve evdeki iş hayatında atıl duran potansiyeli harekete geçirmek için yaptığımız çalışmalara çok önem veriyorum. Bu nedenle 100 ev hanımına aşcılık eğitim kursu verdik.

- 458 branşta kurs açıldı

üBu bölgede yapılan ilklerden birisidir. Ve çok hayırlı, çok başarılı bir kurs olduğuna halk eğitimin ruhuna uygun bir kurs olduğuna inanarak bunu söylüyorum.'

Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Kılıç da halk Eğitim Merkezlerinden 7'den 70'ine her yaştan ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlendiğini ifade ederek, 'Biz de bu hususta 27’si okuma yazma, olmakla beraber bugüne kadar toplam, 458 branşta kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslarda, 3 bin 106 erkek 6 bin 439 kadın toplamda 9 bin 555 kursiyerimize eğitim vermekteyiz. Geleneksel kurslarımızın yanı sıra, aşcı çırağı, girişimcilik, evde hasta ve çocuk bakımı gibi kurslarla kadınlarımızın istihdamına katkıda bulunduk.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA