Isparta Belediyesi Hastane Yapmak İstiyor

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sağlık Bakanlığı’nın onay vermesi durumunda kente hastane yapmak istediklerini söyledi.

Isparta’da özel bir hastanenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak kente hastane kazandırmak istediklerini açıkladı.

Isparta’nın markalar şehri olmasını istediklerini kaydeden Başkan Günaydın, "Isparta’nın Sağlık kenti olması açısından bu yatırımlar çok önemli. Bu hastanenin yapım esnasında Belediyemiz anında üzerine düşeni yaptı. Şimdi de açılışını yapıyoruz. Eski hastanelerimiz var. Milletvekillerimiz de burada. Şehir Hastanesi’nin açılması nedeniyle boşalan eski hastanelerin binalarının Bakanlık onayıyla ne olacağı konusunun çözülmesiyle sağlık kenti açısından önemi büyük, İhtisas hastanelerinin yapılması önem arzediyor" dedi.

İhtisas hastanelerinin yapılmasıyla sağlık kentine doğru süratle gidileceğine vurgu yapan Başkan Günyadın, "Sağlık kenti olduğumuzda dışarıdan gelen hasta sayımız yüzde 50’yi geçecek. Bölgemizde iki havalimanı var. Biri 110 kilometre uzakta Antalya’da. Biri Isparta içinde. Antalya’da büyük bir liman var. Isparta, Çin’in Shangay’ı gibi özel bir yer. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’dan onay verilirse bizzat Belediye de hastane kurmak istiyor. Bu çok önceden beri bizim projemizdir hatta tasarımlarımız bile bitmiştir. Başka bir ülke olsa hemen çözülür ama bizim ülkemiz bürokrasi ülkesi yapabileceğimiz söylenmesine rağmen onay gerekiyor. Isparta’ya belki bir ayrıcalık verilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA