Vali Memiş, Okul Ve Spor Salonu Çalışmalarını İnceledi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Gümüşhane'de yapacağı 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve spor salonu temel kazısı çalışmalarını inceledi.

Memiş, Oltanbey Mahallesi’ndeki çalışma alanında yaptığı açıklamada, TOBB ile Gümüşhane Valiliğinin imzaladığı protokol ile İmam Hatip Ortaokulu ve spor salonu inşaatının ihalesini yaptıklarını ve temel kazısı çalışmalarına başladığını söyledi.

Gümüşhane'ye çok güzel bir okul kazandırdıklarını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

'Bu vesileyle başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’a teşekkür ediyorum. Bizde işlerimizi erteleme öteleme yok. Yasal olarak inşaata nisan ayında başlanıyor. Gümüşhane'de inşaat başlayana kadar zemini halletmek zorunda kaldığımız için hiç gecikmeden işe başladık. Nisan 15’te başlasaydık bu iş uzayacaktı. İş bir yıl içerisinde tamamlanacak. Yaklaşık 6,5 milyon artı KDV’lik bir iş.'

Memiş, aynı bölgede yapılması planlanan 112 yerleşkesinin ihalesinin yapıldığını hatırlatarak 'Plan ve proje, Gümüşhane evleri konseptinde olacak. İhalesini ve yer teslimini yaptık. Aynı bölgede yapılacak olan AFAD yerleşkesinin ihalesini merkezi idare yapacak. Şubat ayında ihalesini yapılarak, inşaata başlanacak. Bir yılda tamamlanacak.' dedi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay da ocak ayında Gümüşhane gibi kış memleketinde inşaatın başlıyor olmasının şehrin vites büyüttüğü anlamına geldiğini ifade ederek, 'TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Böyle bir projede bize destek verdi. TOBB başkanım her zaman şunu ifade ediyor, 'Zarar etmeyen tek yatırım eğitime yapılan yatırımdır, zarar etmeyen tek yatırım insana yapılan yatırımdır.' Bu da başkanımızın eğitime verdiği önemi gösteriyor.' diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve spor salonunun şehrin en güzel noktasında yapıldığını ifade ederek, Hisarcıklıoğlu’na ile Akçay’a teşekkür etti.

Memiş'e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yüklenici firma yetkilileri ve teknik personeli eşlik etti.

Kaynak: AA