8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi

50 ülkeden yaklaşık bin kişinin katıldığı kongrede tüm psikiyatrist, farmakolog, nörolog, nörobilim uzmanları, psikolog, psikiyatri hemşireleri ve sosyal hizmet uzmanlarının karşılaşabileceği modern durumlar için pratik çözüm önerileri ele alınacak.

8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi ve 4. Ergen Çocuk Psikofarmakolojisi Sempozyumu, Antalya'da başladı.

Psikofarmoloji Derneğince 'Psikofarmakolojide İlerlemeler: İleri Tanı Sistemleri ve Nörobilim Temelli Adlandırmalar' temasıyla Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde başlayan kongrede, dirençli vakalar için interaktif tedavi seçenekleri ile psikofarmakoloji ile ilgili güncel bilgiler sağlayacak ve tüm psikiyatrist, farmakolog, nörolog, nörobilim uzmanları, psikolog, psikiyatri hemşireleri ve sosyal hizmet uzmanlarının karşılaşabileceği modern durumlar için pratik çözüm önerileri tartışılacak.

Kongre Eşbaşkanı Prof. Dr. Nazan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrede yeni gelişmeler, ilaç araştırmaları ve yeni ilaçlar ile aynı zamanda hastalar için faydalı olabilecek diğer tedavi yöntemlerini de içeren kapsamlı bir kongre gerçekleştireceklerini söyledi.

Aydın, 24 Nisan'da sona erecek kongreye Türkiye'nin yanı sıra 50 ülkeden yaklaşık bin kişi katılırken, Türkiye'den 238, yurt dışından da 22 konuşmacının yanı sıra çok sayıda sözlü ve poster sunumu yapılacağını kaydetti.

Kongre 4 gün sürecek.

Kaynak: AA