Başkan Doğan, Gençlere Tavsiye Verdi

İzmit’te kendi işini kurmak isteyen gençlerin desteklenmesi amacıyla Genç Girişimciler Merkezine kabul edilen 30 girişimcinin eğitimleri devam ediyor.

Başkan Doğan, Gençlere Tavsiye Verdi
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki Sanat Galerisi içinde bulunan Genç-İz biriminde yapılan satış pazarlama eğitimine katılan genç girişimcileri ziyaret ederek önemli tavsiyelerde bulundu. Eğitime katılan girişimcilerle uzun süre sohbet edip, kendi hayatından örnekler veren Başkan Doğan, “Girişimcilik arzusu içerisinde olan biri olarak, sizler kadar şanslı değildim. Benim zamanında sizin sahip olduğunuz imkanlar yoktu. Sokaklarda simit, gazete, su, sebze, meyve, marul sattım, bakkal dükkanında çalıştım. Hem okudum hem de çalıştım. Böyle dersler, böyle yönlendirmeler olsaydı belki de sonuç çok daha farklı olurdu” dedi.

Hayatta her zaman bir hedefi olduğunu belirten Başkan Doğan, “Hedefimin olmadığı bir dönemim olmadı, Halende aynı şekilde kendime hedefler koyuyorum. Süreç içerisinde hedefinizin şekli değişebiliyor. Bir dönem hedefiniz marka oluşturup bunu dünya çapında uygulamak olurken, sonra bazı şeyleri elde ettikçe hedeflerinizde değişiklikler yapabiliyorsunuz. Öncelikleriniz değişiyor, olgunlaşıyorsunuz, ayaklarınız yere basar hale geliyorsunuz. Sizleri tebrik diyorum. Aranızda öğrenci olanlarınız da var. Hem okuyup hem çalışmak kolay değil. Ben inanıyorum ki, şu anda içerisinde bulunduğunuz faaliyet size hayatınız boyunca büyük faydalar saylayacak. Sadece ticari anlamda değil, buraya gelip, burada oturup, değerli eğitimcilerimizin ağzından çıkacakları duyma isteğiniz bile sizin önemli bir aşamalar kat etmenizi, olgunlaşmanızı sağlıyor” diye konuştu.

Gençlere inançlarını kaybetmemelerini öneren Başkan Doğan, “Başarılı, başarısız, güçlü, güçsüz insanlar inancını kaybedip, kaybetmemekle oluşur. İnancını kaybetmeyen insan her zaman başarılı olur. Hiçbir şey tesadüf değildi. Çok enerji harcayın. Zahmetsiz rahmet olmaz sözünü hatırlayın. Benim ilkem her zaman çok çalışmak olmuştur. Çok çalışmak tüm engelleri aşar. Hiçbir enerjiniz, hiçbir çabanız boşa gitmiyor. Bazı başarılar hemen gelmez, sabredeceksiniz, inanacaksınız, çok çalışacaksınız ve sabredeceksiniz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Betül Aksin tarafından verilen ve 6 hafta sürecek olan eğitimlerde genç girişimcilere etkili iletişim, satış pazarlama, marka yönetimi, e-ticaret, e-ticaret hukuku, liderlik ve ekip yönetimi konularında dersler veriliyor.
Kaynak: İHA