'Uluslararası Yüksek Öğretimde Kalite Kongresi' Başladı

Sakarya'da düzenlenen ve çeşitli ülkelerden 300 akademisyenin katıldığı kongre 2 gün sürecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Teknolojisi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Yüksek Öğretimde Kalite Kongresi (ICQH2016)' başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde, çeşitli ülkelerden 300 akademisyenin katılımıyla düzenlenen kongrede, kalite süreçleri, akreditasyon, yüksek öğretimde ulusal ve uluslararası yeterlilikler konuları 2 gün boyunca ele alınacak.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Kongreye Türkiye ve yurtdışından 300 akademisyenin katıldığını dile getiren Elmas, 'Bu kongrenin önemi, darbe girişiminden sonra Türkiye'nin yurtdışı algısına yönelik oluşan olumsuz havayı burada konuşmamız. Onlar da yurt dışında anlatılan ile Türkiye'de gördüklerinin çok farklı olduğunu bizlere ifade ediyorlar.' diye konuştu.

Elmas, SAÜ'nün Türkiye'de en yoğun çalışmalar yapan kurumlardan biri olduğunu bildirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Son 1 ay içerisinde 3 kongreye katıldık. Yüksek öğretimde gelinen son noktayla kurumların bu konuda yaptıklarının biraz daha yol haritasına ait bilgiler almak, bilgi toparlamak anlamına geliyor. Şu anda geldiğimiz noktada ben şunu görüyorum, kurumların yönetiminde, kalite ve akreditasyon süreçlerinde mutlaka dijital dünyadan yararlanmanın çok önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bunun getirdiği bürokrasiyi de kırmak amacıyla bugün dünyada yönetim biçimleri, modelleri de buraya evriliyor, dijital üniversite kavramı hızla gündeme geliyor.' şeklinde konuştu.

SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve organizasyon sorumlusu Prof. Dr. Aytekin İşman da, kongrenin temel amacını, 'Kalite süreçlerinin nasıl meydana geldiği, nasıl oluşturulduğu ve nasıl sonuçlandığını ortaya koymak' diye ifade etti.

İşman, kalitedeki temel ölçütlerin her yıl değiştiğini belirterek, 'Bu yıl en önemli ölçütlerden bir tanesi mezunlarımızın iş bulabilmesi. İkinci bir ayağı da sanayideki iş birlikçilerimiz ile onların belirttiği niteliklere uygun bireylerin nasıl yetişeceği konusunda tartışmaların yapıldığı bir kongremiz bu. Kongrede 300'e yakın bildiri sunulacak.' dedi.
Kaynak: AA