Tatvan'da Alt Yapı Çalışmaları

Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan alt yapı proje çalışmalarına başlanması için protokol imzalanarak yer teslimi yapıldığı bildirildi.

Tatvan Belediyesinde düzenlenen toplantıda yer teslim protokolünü Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile firma temsilcileri tarafından imzalandı.

İçme suyu ve kanalizasyon alt yapısının 700 günde tamamlanacağını ve bu projelerin bitmesiyle Tatvan'ın rahat bir nefes alacağını belirten Menteş, şunları söyledi:

'Bu projelerin tamamlanmasıyla en büyük vaatlerimizden birini daha gerçekleştireceğiz. İlçemizin yıllardan beri süregelen en büyük sorunu, alt yapısının sıkıntılı ve çok eski olmasıydı. Mevcut alt yapımız uzun yıllar önce hane sayısı ve nüfus az iken o zaman ki şartlara göre yapılmış bir alt yapıydı. Bu süreçte halkımız mağdur olmasın diye alt yapıda yaşanan sıkıntıları büyük ölçüde gideriyorduk. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Haliyle eski alt yapı yeterli gelmediği için yeni bir çalışma gerçekleştirme kararı aldık. Bu sorunlara köklü çözüm bulmak için Su ve Kanalizasyon Projesini hazırladık. İhalesi ise kısa süre önce yapıldı. Bugün de yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. 2017 nisan ayında başlacak çalışmaların 700 günde tamamlanması hedefleniyor.'

Su ve Kanalizasyon projesinin Tatvan'ın en büyük projesi olduğunu aktaran Menteş, bunun ilçe için en büyük projesi niteliğinde olacağını ifade etti.

Şehir imardaki tüm yol güzergahlarındaki hatların yenileneceğini ve aynı zamanda yağmur suyu giderlerinin de uzatılacağını belirten Menteş, şunları dile getirdi:

'Alt yapı çalışması başlayıp tamamlandığı yerde hemen yol yapım çalışması olacak. Halkımızın mağdur olmaması için sıkı bir iş takvimi oluşturmaya çalışıyoruz ve bölgesel olarak aynı anda alt ve üst yapı çalışmalarına başlayıp bitirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle kanalizasyon ve içme suyu alt yapı çalışması ile yol çalışmaları da bitecek. Alt yapı çalışması sonrası Tatvan güçlü bir kanalizasyon ağına sahip olacak. Ayrıca ilçe merkezi tamamen temiz bir suya kavuşacak.'

Kaynak: AA