Kirayı Ödeyemeyip Sokağa Atılan 6 Çocuklu Aileye Belediye Sahip Çıktı

Antalya’da taksicilik yapan ve hastalanıp çalışamaz duruma gelince kirasını ödeyemeyip eşi ve 6 çocuğuyla birlikte sokakta kalan Bilal Başak ve ailesine Antalya Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Başkan Menderes Türel’in talimatıyla aile için bir ev kiralanıp 1,5 yıllık kirası hayırsever vatandaşların da desteğiyle peşin ödenirken, evdeki eski eşyalar da yenisiyle değiştirilecek. Baba Bilal Başak, tüm Türkiye’nin seferber olduğunu ve onlarca kişinin kendisini aradığını söylerken duygusal anlar yaşadı.

Kirayı Ödeyemeyip Sokağa Atılan 6 Çocuklu Aileye Belediye Sahip Çıktı
Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi’nde yaşayan 63 yaşındaki Bilal Başak, yevmiye usulü çalıştığı taksicilik mesleğini sağlık sorunları nedeniyle 2 yıldır yapamayınca ev kirasını ödeyememeye başladı.

Biriken kiraya karşılık senet imzalatılan Başak, bu senetleri de zamanında yatıramadı ve Cuma günü öğle saatlerinde eşyalarıyla birlikte evinden çıkartıldı. 8 bin 500 liralık borcu için senet imzaladığını belirten çaresiz baba, senetleri de ödeyemeyince polis ve icra memuru tarafından evinden çıkartılmak zorunda kaldı.

6 çocuktan 5’ini taksicilikten kazandığı parayla okutan Bilal Başak ve ailesini, komşuları Metin Mardan evinde misafir ederek yardımcı olmaya çalıştı. Diğer taraftan 6 çocuğu ile dışarıda kalan baba, eşyalarının çalınmaması için gece teneke içerisine yaktığı ateş ile ısınarak nöbet tuttu.

Başak ailesinin durumunun İHA tarafından duyurulmasının ardından aileye Antalya Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Başkan Menderes Türel’in talimatıyla harekete geçen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, eve gelip rapor tuttu ve aynı gün hayırsever vatandaşların da desteğini alarak bir ev tutarak 1,5 yıllık kirasını da peşin ödedi.

Evin tutulmasının ardından yine Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, eve gelip kapı önünde bulunan eşyaları kamyona yükleyip yeni eve götürdüler.

Eşyaların taşınması sırasında gözleri dolan Bilal Başak, "Başta Menderes Türel olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Çok arayan oldu. Artık dayanacak gücümüz kalmamıştı. Dört gündür nöbet tutmaktan uykusuz kaldım, Komşularımızdan Allah razı olsun. Bize sahip çıktılar ama onların da kendi evleri. 6 çocuklu bir aileyi ne kadar barındırabilirler. Artık sıcak bir yuvamız olacak, hem ben hem çocuklarımız yeni bir hayata başlayacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlisi Kemal Yalçın ise ailenin durumunun ortaya çıkmasının ardından Başkan Menderes Türel’in talimatıyla hemen harekete geçtiklerini belirterek aynı gün içinde yeni ev kiralanıp eşyaların taşınması işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Yalçın, bunun yanında ailenin günlük yemek ihtiyaçlarının karşılanıp eski eşyalarının yenileneceğini ve işsiz babaya iş bulunacağı bilgisini de verdi.
Kaynak: İHA