'2. Kariyer Günleri' Etkinliği

Bilecik şžeyh Edebali ǜniversitesi ve İşžKUR işŸbirliğŸinde "2. Kariyer Günleri" etkinliğŸi düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, şžeyh Edebali ǜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu'ndaki etkinlikte, kariyerin, eğŸitimle, tecrübeyle kendini oluşŸturma, hayatına yön verme olduğŸunu belirterek, öğŸrencilerin ihtiyaç duyduğŸu bilgiyi ve tecrübeyi teoriyle pratiğŸi bir araya getirecek çalışŸmanın öneminin büyük olduğŸunu söyledi.

ǖğŸrencilerin, öğŸrencilik hayatları boyunca işŸ hayatlarının ne olacağŸı konusunda merak edindiklerini anlatan Vali Nayir, şŸöyle konuşŸtu:
"Hayatımız içerisinde, işŸ, özel ve sosyal hayatımız var. Hepsi önemli ama işŸ hayatımız, özel hayatımızı etkilemesi ve sosyal hayatımızı belirlemesi açısından önemli bir yer tutuyor. Hayattaki başŸarının, mutluluğŸun en önemli öğŸelerinden biri, sevecekleri ve başŸarabilecekleri, ilgi duyabilecekleri bir işŸe sahip olmak. Bunun için şŸahısların önce kendilerini tanımaları gerekiyor. Yetenekleri? İlgi alanları? İşŸ ve yaşŸama dair değŸerleri ve kişŸisel özellikleri neler? Bunları bilmeleri gerekiyor. Bu bildiklerini de pratikle buluşŸturmak için bu kariyer günlerinin, sanayicilerimizin burada açmışŸ olduğŸu stantların kendilerine yol gösterici olacağŸına inanıyoruz. EğŸer bir işŸ sevilerek yapılıyorsa, işŸte meydana gelen yorgunluk kaybolacaktır. Onun için sevdiğŸiniz, hayatınızda başŸarılı ve ilgi duyduğŸunuz işŸi bulmak çok önemli."
şžeyh Edebali ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ǖzcan da sağŸlanan imkanlarla geleceğŸi hazırlamaya ve birikimlerini aktarmaya çalışŸtıklarını ifade ederek, toplumun hayati bir parçası olarak, toplumun ve tarihin geleceğŸini inşŸa ettiklerini kaydetti.

SağŸlanacak irtibatın ve imkanın doğŸrudan doğŸruya toplumun kendi geleceğŸiyle hassasiyetlerini gösterdiğŸini vurgulayan ǖzcan, "O yüzden biz toplumun bileşŸenlerinden, tüm kurumlarımızdan, bütün işŸletmecilerimizden öyle geri dönüşŸümler almalıyız ki, o andaki ihtiyaçları tespit edip, o alandaki boşŸlukları bir an önce doldurmalıyız" dedi.

Belediye başŸkanı Selim YağŸcı da kariyerin hayatta yürünecek yol ve tırmanacak merdiven anlamına geldiğŸini ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Abdulkadir İlgen, Kariyer Günleri Komisyon BaşŸkanı İsa İpçioğŸlu ve İşžKUR Müdürü Ayhan Tozan'ın konuşŸmaların ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, sanayi kuruluşŸlarının, sivil toplum örgütlerinin ve ziraat odaları tarafından hazırlan stantları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.
Kariyer günleri, Bilecik Cumhuriyet BaşŸsavcısı Kamil YaşŸar, İnhisar Kaymakamı Hakan Keskin, Hazine MüsteşŸarlığŸı Personel Daire BaşŸkan Yardımcısı Yalçın Ay ve Hazine MüsteşŸarlığŸından Yıldız Bayar ve işŸ adamları, kariyerleri hakkında birer konuşŸma yaptı.
 
Kaynak: AA