Burhaniye Tarım İlçe Müdürlüğünde Doğal Afet Bilincini Oluşturma Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Doğal Afet Bilincini Oluşturma Eğitimi verildi., İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, personelinin eğitilmesi ve Doğal Afetler konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile eğitim verildi.

Burhaniye Tarım İlçe Müdürlüğünde Doğal Afet Bilincini Oluşturma Eğitimi
İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim faaliyeti için İl Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Balıkesir Şube Müdürü Bayram Şahin, Arama Kurtarma Teknisyenleri Erbil Bulut, Ali Osman Tatoğlu ve İsmail Doru katıldı.

İlçe Müdürü Erdal Aldağ,” Eğitimde, doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı hazırlıklı olmak ve korunmak, müdahale etmek, risk ve zararlarını azaltmak konuları anlatılmıştır. Bu tür çalışmalarla bilgilendirilen tarım personeli, daha sonra çiftçilere verilen eğitim ve yayım çalışmalarında öğrenmiş oldukları afet bilincini üreticilere anlatacak olup böylece kırsalda çiftçilerinde Doğal Afetler karşısında hazırlıklı olmaları sağlanmış olacaktır. Bu eğitim ve tatbikatla hem çalışanlarımız 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun emrini yerine getirerek eğitilmiş olacak hem de kırsalda çiftçilerimizi bilinçlendirmiş olacaklar” dedi.

Müdür Erdal Aldağ, Tarım ve Hayvancılık hizmetlerinin yanında bu tür çalışmaların da periyodik olarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA