İzmir'deki Döviz Bürosu Soygunu

İstanbul'da duvarını delerek girdikleri döviz bürosundan hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 3'ünün, İzmir'de benzer yöntemle döviz bürosundan hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan kişiler olduğu öğrenildi.

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde bir döviz bürosunu duvarını delerek 1 milyon lira ve 250 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla yakalanan Moldova uyruklu 3 zanlının, İzmir'in Konak ilçesindeki döviz bürosuna da aynı yöntemle girdikten sonra 700 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çalan zanlılar olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 17 Ekim'de duvarı delerek girdikleri Fevzi Paşa Bulvarı'ndaki Ferda Döviz Bürosu'ndan 700 bin lira değerinde döviz ve ziynet eşyasının çalınmasıyla ilgili sürdürdükleri çalışmada, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.
Soruşturmayı sürdüren özel ekip, 750 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünde yaptığı inceleme sonrası hırsızlığı gerçekleştiren 5 zanlının eşkalini belirleyerek, bu kişilerin içinde bulunduğu yabancı plakalı otomobilin Basmane semtindeki oteller sokağına gittiğini tespit etti. Burada sürdürülen çalışmada, hırsızlık zanlılarının Moldovalı A.C, I.H, N.P, V.C ve M.C olduğu ve İstanbul'a üzerinden ülkelerine gittikleri belirlendi.
İstanbul Kağıthane'de 29 Kasım'da bir döviz bürosunun duvarını delerek yaklaşık 1 milyon lira paranın çalınmasıyla ilgili sürdürülen çalışmada, olayın failleri olarak ikisi kadın 6 kişi yakalandı ve tutuklandı.
Bu olayın failleri arasında, İzmir Konak'taki benzer yöntemle gerçekleştirilen soygunu gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranan A.C, I.H. ve N.P'nin de bulunduğu tespit edildi. Zanlıların tekrar Türkiye'ye gelerek, İstanbul'daki olayı gerçekleştirdikleri belirlendi.
Kaynak: AA