Jeofizik Mühendisleri Odasından Alanya'ya Ziyaret

ANTALYA - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirbaş, Alanya'nın bir takım zemin sorunları olduğuna işaret ederek "Heyelan bölgelerine göre bina dizayn edilmesi çok önemli" dedi.

Demirbaş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. Alanya'nın yapılaşması, inşaat öncesi zeminin jeofiziksel özelliklerinin ortaya çıkarılması ve binaların heyelan bölgelerine göre dizayn edilmesi konularında Sipahioğlu ile görüş alışverişinde bulunan Demirbaş, Alanya Belediyesinin yapılaşma konusunda zemin etüdü, jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendislerinin ortak çalışmasını çok güzel koordine ettiğini söyledi.

Bu çalışmalar doğrultusunda çok sağlıklı ve düzgün binaların ortaya çıktığını belirten Demirbaş, "Jeofizik mühendislerinin bu yörede yapabileceği ve katkı sağlayabileceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmaya geldik. Alanya Belediyesinin uygulamalarını her zaman başka belediyelere örnek olarak gösteriyoruz" diye konuştu.

Alanya'nın bir takım zemin sorunları olduğuna da işaret eden Demirbaş, "Sıvılaşmaya müsait bir yapıya sahip. Heyelan bölgelerine göre bina dizayn edilmesi çok önemli. Bir bina inşa edilmeden önce oranın zeminin jeofiziksel olarak ortaya çıkarılması ve ona göre tedbir alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda belediyenin çalışmalarını olumlu buluyoruz" diye konuştu.

Alanya'nın turizm ve tarihsel kalıntıların olduğu bölge olduğuna işaret eden Demirbaş, jeofizik yöntemler kullanılarak tarihi eserlerin zarar görmeden tespit edilebileceğini kaydetti.

Ziyarete Jeofizik Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi İhsan Erman Kaptanoğlu, Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Yüklü, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Emin Yücesan ve Jeofizik Mühendisi Mehmet Ali Sivri de katıldı.

Kaynak: AA