Azerbaycan'da Çevre Proje Olimpiyatları Heyecanı Başladı

Azerbaycan'da Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları İNEPO heyecanı başladı.

Azerbaycan'da Çevre Proje Olimpiyatları Heyecanı Başladı
Başkent Bakü’de 5-6 Nisan günleri arasında 7'incisi düzenlenecek olan bu yılki olimpiyatlara, 45 ülkeden 130 proje ile 500 yarışmacı katılıyor.
Konuyla ilgili basını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Türk Liseleri Genel Müdürü ve İNEPO Avrasya Organizasyon Komitesi Başkanı Mesut Kurnaz, olimpiyatın amacının Azerbaycan ve dünyada artmakta olan ekolojik problemlere, gençlerin dikkatini çekmek olduğunu bildirdi.
Olimpiyat için ülkeye gelen çeşitli grupların da katıldığı basın toplantısında konuşan Çağ Öğretim İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr Enver Özeren de dünyanda sanayi ve teknoloji gelişirken paralelinde çevreyi koruyucu tedbirlerin de alınmasının zaruri olduğunu söyledi.

Özeren ''Düne göre bugün hastalıklar daha fazla. Teknolojiden vazgeçilemeyeceğine göre çevrenin korunması ile ilgili güvenliğin sağlanması gerekir. Çevre güvenliği günümüzün en aktüel konularından biridir'' dedi.

OLİMPİYAT RUHUNA UYGUN DAVATİYELER
Bu arada Mesut Kurnaz Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine verdiği bilgide İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatlarının davetiyelerinin olimpiyatın ruhuna uygun hazırlandığını ifade etti.

Kurnaz, olimpiyatlara izleyici olarak katılacak misafirlere bir adet çam fidanı ve davet paketi gönderdiklerini bildirdi. İNEPO Avrasya Organizasyon Komitesi Başkanı Mesut Kurnaz, pketin içinde iki adet saksı içerisinde toprakla çiçek tohumları olduğunu ayrıca bir lavanta torbası ve kalem bulunduğunu ifade etti.

Kurnaz davetiyede kullanılan her şeyin geri dönüşebilen malzeme olduğunu bildirerek ''Burada kullandığımız malzemeler tamamıyla olimpiyat ruhuna muhalif olmayacak şekilde düşünüldü ''dedi.

Azerbaycan'da bu yıl 7'cisi düzenlenecek olan Çevre Oroje Olimpiyatları, Milli Eğitim Bakanlığı, Ekoloji Bakanlığı,Devlet Petrol Şirketi(SOCAR), İçtimai Televizyonu ve Türk liselerinin tepe kuruluşu Çağ Öğretim İşletmeleri tarafından organize ediliyor