Önemli Bir Turizm Çeşidi Olduğu Vurgulandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen ''Türkiye Sağlık Turizm Platformu Toplantısı''nda, sağlık turizminin ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısının artmasında önemli bir turizm çeşidi olduğu vurgulandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki toplantıya Sağlık Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği , Türkiye Otelciler Federasyonu , Turistek Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği ve özel hastanelerin temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, dünya sağlık turizmi pazarı hakkında bilgi vererek sağlık turizminin Türkiye'ye gelen turist sayısını artırmada önemli bir turizm çeşidi olduğunu belirtti.

Taşbaşı, Türkiye'de sağlık turizminin ''termal/spa-wellness, medikal, geriatri'' alanlarında büyük avantajları olduğunu bildirdi.

Toplantıda ayrıca Türkiye'de sağlık turizminin geleceği, plan ve stratejiler ile sağlık turizminin yurt dışında tanıtımı ve pazarlanması gibi ana gündem maddeleri de tartışıldı.

Konuşmacı olarak toplantıya katılan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinatörü Dr. Dursun Aydın da Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizminde strateji ve politikaları belirleyen yasal bir ''Sağlık Turizmi Komisyonu'' oluşturma çalışması yaptığını ifade ederek, tanıtım ve pazarlama konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek beklediklerini kaydetti.

Toplantıya katılan TÜRSAB yetkilileri de yurt dışı kültür ve tanıtma müşavirlikleri ile ataşeliklerine sağlık turizmi ile ilgili eğitim verilmesinin, sigorta, mevzuat ve pazarlamanın yurt dışında da iyi takip edilerek ülkemizin bu alanda ön plana çıkarılması gerektiği konusunu gündeme getirdi.

Toplantıda, ''Sağlık Turizmi Platformu''nun bu alanda alt komiteleri kurularak, faaliyetlerini gerçekleştirmesi için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Kaynak: AA