Siirt'te Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Siirt'te Vergi Haftası kutlamaları kapsamında vergi rekortmenleri törenle ödüllendirildi.

Siirt'te bir restoranda düzenlenen törende en çok gelir ve kurumlar vergisi ödeyen 5 kişiye plaket verildi. Vali Musa Çolak, törende, verginin bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde etken olduğunu, bütün yatırımların temelinde verginin yattığını söyledi. Çolak, ''Siirt'e baktığımızda 1 verip 7 alıyoruz. Biz genel bütçeye bir katkıda bulunurken devletimiz 7 katı oranında katkı yapmaktadır. Allah devlete zeval vermesin. Alın terlerinden, kazançlarından vergilerini ödeyen hemşehrilerimizi kutluyorum.'' şeklinde konuştu.

Defterdar Niyazi Özkaya, Vergi Haftası kutlamalarında ülkenin kalkınması ve ekonominin büyümesi konusundaki vergi rolünün toplumun tüm kesimlerince benimsenmesinin amaçlandığını belirtti.

Ülkede son yıllarda uygulanan ekonomik politikalarla sağlanan başarıların gözle görülür ve halk tarafından hissedilir hale geldiğini anlatan Özkaya, şunları söyledi: ''Kurumlar arası bilgi alışverişi ile işlemler ortak sistemde görülmektedir. Bugün yaptığımız parasal bir işlem verginin konusuna giriyorsa bunu öteliyor veya ondan kaçınıyorsa bu yaptığımız işlem bundan sonraki işlemlerimizde karşımıza çıkmaktadır. Bunun son örneği kira geliri elde eden potansiyel mükelleflere gönderilen davetlerdir.''

Törende daha sonra kurumlar vergisinde ilk beş dereceyi paylaşan Kuzu Grup, Aysan Gıda, K İnşaat, Hayranoğulları İnşaat ve Tarık Gıda Şirketi ile gelir vergisinde ilk beş dereceyi paylaşan Noter Turhan Korkutan, Ahmet Nurettin Aydın, Mehmet Ertekin, Bahattin Acar ve Mesut Avcı'ya plaketleri Vali Musa Çolak, Belediye başkanı Selim Sadak ve Defterdar Niyazi Özkaya tarafından verildi.

Törene Baro Başkanı Cemal Acar, İl Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekilleri Nedim Kuzu ve Özgür Çalapkulu, TSO Meclis Başkanı Hamza Özçelebi, Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Burçin Gülsüm Kuzu ile defterdarlık üst düzey yöneticileri katıldı.