'Geri Çağırma' Toyota'ya yaradı!

Toyota'nın Adana'daki yetkili servis ve bayisi Onatça Motorlu Araçlar AŞ'nin yeni plazasının açılışı nedeniyle geldiği Adana'da, yaptığı açıklamada, ilk kez ABD'de tespit edilen ''potansiyel gaz pedalı sorunu'' nedeniyle, Türkiye'de de şubat ayında ''servise geri çağırma kampanyası'' başlattıklarını, sanıldığı gibi bu uygulamanın olum

'Geri Çağırma' Toyota'ya yaradı!
  Kampanya kapsamında geç ; miş yıllarda satılan ve kapsam dahilinde bulunan 57 bin 301 adet aracın ç ; ağrıldığını , mü ; şterilerine telefon ve e-posta yoluyla ulaştıklarını belirten Bozkurt , ' ' Yapılan ç ; alışma , tü ; m mü ; şterilere en ü ; stü ; n gü ; venlik standartlarını sunmak adına bir ö ; nlem mahiyetindeydi . Ayrıca , bir markanın kullanıcısına verdiği değerin en ö ; nemli gö ; stergesi niteliğindeydi . Zaten sonuç ; ta da Toyota ' ya olumsuz bir etkisi olmadı ' ' dedi .

Yaşanmamış bir problemi ö ; ngö ; rü ; p , ö ; nceden tü ; keticileri uyaran bir marka olarak ç ; ok takdir gö ; rdü ; klerini ifade eden Bozkurt , ' ' Bir sü ; rü ; e-posta aldık .

' Bö ; yle bir geri ç ; ağırmayı Toyota gibi bü ; yü ; k bir marka yapabilirdi ' şeklinde yorumlar geldi . Beklenenin aksine , bu sü ; reç ; te satışlarımızı da artırmayı başardık .

Geri ç ; ağırma kampanyasından sonda yaptığımız bazı anketlerde , Toyota mü ; şterilerinin yü ; zde 85 ' i ' otomobilimizi değiştireceğimiz zaman yine Toyota alırız ' şeklindeki ifadeleriyle bunu teyit ettiler ' ' diye konuştu .

YIL SONU HEDEFİ REVİZE EDİLDİ

Geç ; en yıl kriz olduğunu ve ardından vergi teşviki geldiğini hatırlatan Bozkurt , şö ; yle devam etti :

' ' Ancak bu yıl da geç ; en yıldan farklı olarak hiç ; bir teşvik olmamasına rağmen satışlar geç ; en yılı yakaladı , hatta geç ; ti . Bü ; tü ; n markalarda olduğu gibi Toyota da satışlarını artırdı .

İlk 5 ayda bü ; tü ; n markalarda yaşanan tek sorun , tahmin edilenin ü ; stü ; nde bir pazar seyrettiği iç ; in bazı modellerde bulunurluk problemlerinin oluşmasıydı . Ancak , tü ; m markaların aldığı ö ; nlemlerle , temmuz ayından itibaren bu sorun da ortadan kalkacaktır ' ' dedi .

Bozkurt , Toyota ' nın da bu olumlu rü ; zgardan oldukç ; a faydalandığını ifade ederek , ' ' Biz de yılın sonuyla ilgili hedeflerimizi revize ettik . 26 bin 500 den , 31 bin 500 adete ç ; ıkardık ' ' diye konuştu .

Geç ; en yıl Toyota ' nın 11 modelin yenilediğini hatırlatan Bozkurt , ' ' Bu yıl ise geç ; en hafta lansmanını yaptığımız yeni Corolla ' mız var . Şu anda satışına başladık , oldukç ; a da iyi gidiyor .

Corolla dü ; nyada tü ; m markaların modelleri iç ; inde , en ç ; ok satılan model . Tü ; rkiye ' de de satışlarımızın yü ; zde 60 gibi bir oranını Corolla yapıyor . Yenilenen Corolla ' yı uzun zamandır bekleyen mü ; şterilerimiz , şu anda ç ; ok mutlu ' ' dedi .

AA