Zp'den Anlamlı Seminer

Zonguldak Platformu tarafından Sivil Toplum Örgütleri'nin Kamu Üzerindeki Etkisi ve Yönetime Katılımı ile ilgili seminer düzenlendi.

  Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu ' nda gerçekleştirilen seminere çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı . Seminerde Karabük ' ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Dr . Necdet Aksoy ise konuşma yaptı . Sunum eşliğinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Dr . Necdet Aksoy , " Baskı gruplarının içinde ve dışında olan faktörler vardır . Sivil toplum yöneticileri , ilişkide oldukları kamu kurumlarının parçasıdır . Sivil toplum yapılarının etkinliğini azaltan faktörlerden birisi de devlet memurlarına verilen güvencedir . Baskı gruplarının uyguladıkları baskı metotlarında ise öncelikle ikna metodu uygulanır . Olumlu görüş bildirilerek karşı taraf ikna edilmeye çalışılır . Örneğin , SSK ' li olan işçiler işten ayrıldıktan sonra 100 gün sosyal güvenceden faydalanabiliyordu . Bu 10 güne düşürülmüştü . Baskılarla hükümetin geri adım atması sağlandı . Tehdit , aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin ikinci başvuracağı yöntemlerden birisidir " dedi .
Seminer , soru cevap şeklinde devam etti . Seminere katılanlara Safranbolu Lokumu ve kolonya ikram edildi . Başkan Necdet Aksoy ' a da asaletin simgesi olan Devrek Bastonu hediye edildi . Hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile seminer sona erdi .