Yozgat'ta domuz gribi toplantısı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, domuz gribi ile ilgili halk arasında paniğe neden olacak, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak gerektiğini belirterek, “'İlimizde bugüne kadar domuz gribi virüsüne rastlanılmamıştır” dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Amir Çiçek'in yanı sıra vali yardımcıları Atilla Selami Aban ve Erdoğan Turaner, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, hastane başhekimleri ve ilgili daire müdürleri katıldı.
Toplantı öncesi bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, tüm dünyada ve Türkiye gündeminde bulunan domuz gribi ile ilgili halk arasında bilgi kirliliğinin yaşandığını söyledi. Vali Çiçek, "Özellikle vatandaşlar arasında kirli bilgiler dolayısıyla huzursuzluklar oluyor. Vatandaşlar, normal griple domuz gribini birbirine karıştırıyor ve 'domuz gribiyiz' diye paniğe kapılıyor. Bugüne kadar ilimizde yapılan taramalar ve hastanelere yapılan müracaatlar neticesinde domuz gribine rastlanılmamıştır. Ancak valilik olarak olası bir domuz gribine karşı tüm tedbirlerimiz alınmıştır. Sağlık ekiplerimiz 24 saat görev başındadır" dedi.
Özellikle basın mensuplarının domuz gribi hakkında valilik makamı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bilgi edinmesi gerektiğini belirten Vali Çiçek, "Ortada bir şey yokken, vatandaşı paniğe sürükleyecek, herkesin gelişi güzel bilgi vermesi ve bunun kamuoyuna yansıtılması halk arasında paniğe neden olacağından kesin bilgi alınmadan gelişi güzel haber yapılmamalıdır" diye konuştu.
Yozgat'ta domuz gribi vakasına rastlanılmadığı için okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da ifade eden Vali Çiçek, "Olmasını istemiyoruz, ancak domuz gribi vakası rastlanırsa duruma göre hareket edilecektir. Öğrencilerin evlerinde istirahatları istenebilir, okullar tatil olabilir. Şu ana kadar domuz gribi ile alakalı ilimizde bir şey olmadığı için okulların tatil edilmesi söz konusu değildir" şeklinde konuştu.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar da, domuz gribi aşısının yaptırılıp yaptırılmamasında tereddütlerin yaşandığını belirterek, "Domuz gribi aşısı Amerika'da ne ise ülkemizde de odur. Bu nedenle herkesin domuz gribi aşısını yaptırmasını öneriyoruz" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık ise, domuz gribi ile alakalı alınması gereken tedbirler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.