Manisa'da LGS'de Türkiye Sampiyonu Olan 8 Ögrenciden 4'Ü Yunusemre'den

Manisa’nin Yunusemre ilçesinde 4 ögrenci LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye Sampiyonu oldu.

Manisa'da LGS'de Türkiye Sampiyonu Olan 8 Ögrenciden 4'Ü Yunusemre'den
Liselere Geçis Sistemi (LGS) sonuçlari açiklandi. Türkiye genelinde 352 ögrenci 500 tam puan almayi basardi. Manisa il genelinde 8 ögrenci birinciligi paylasirken 8 ögrenciden 4’ünün Yunusemre ilçesinden olmasi dikkat çekti.

Yunusemre’de ise 4 ögrenci 500 tam puan alarak Manisa’nin gururu oldu. Yunusemre’de 2’si devlet okulu, 2’si de özel okuldan 4 ögrenci tam puan almayi basardi. Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’ndan Ali Eren Dalgiç, Vestel Ortaokulu’ndan Eren Naymanol, ile ilçedeki iki farkli özel okulda okuyan Ferhat Ege Akarsu ve Kagan Genç LGS’den 500 tam puan aldi.

Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, ögrencileri tebrik etti. Kaymakam Kantay, “Sizden aldigimiz güç ve çalismalarimizda bize olan güven ve destegi her zaman hissediyoruz. Size tüm egitim teskilatlarimiz adina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas ise, Yunusemre’nin egitimde her zaman zirvede oldugunu, LGS’de Manisa’daki 8 birinciden 4’ünün Yunusemre ilçesinde oldugunu ifade ederek, “Egitimin sampiyonlari lise hayallerine Yunusemre’de ulastilar” diyerek ögrencileri tebrik etti.
Kaynak: İHA